Ce nu ai voie să cari cu liftul dacă stai la bloc. Amenda este uriaşă, poate interveni Poliţia!

Românii care stau la bloc, fie proprietari de apartamente, fie chiriaşi, trebuie să respecte anumite reguli dacă imobilul este dotat cu lift. În caz contrar, administratorul poate chema și poliția, iar amenzile sunt imense.

19 feb. 2023, 07:38
Ce nu ai voie să cari cu liftul dacă stai la bloc. Amenda este uriaşă, poate interveni Poliţia!
Ce nu ai voie să cari cu liftul dacă stai la bloc. Amenda este uriaşă, poate interveni Poliţia!

Ce nu ai voie să cari cu liftul dacă stai la bloc. Una dintre cele mai mari greşeli este făcută atunci când se renoveaza locuinţa, iar liftul este folosit pentru transportul molozului şi al mizeriei rămase. Este şi cazul unei femei din Capitală, care s-a trezit cu o sancțiune mare după a fost reclamată de vecini. Aceasta a cărat cu liftul molozul din apartamentul renovat și s-a ales cu o amendă de 400 de lei, scrie EVZ.

„Unde am greșit? De curând, am cumpărat un apartament în București, la etajul 5 al unui bloc de 10 etaje. A trebuit cojit până la placă, deoarece era îngrozitor de vechi și insalubru. Astăzi, am chemat 3 persoane cu o dubă pentru a căra, din apartamentul în renovare, un număr de 50 de saci cu moloz și spărturi de gresie. După 30 de minute de cărat saci, cu liftul (care la nevoie era lăsat să fie folosit de locatari) am auzit scandal la parter. Era administratoarea chemată de un vecin de la parter, care striga că s-a făcut mizerie în lift și drept urmare a blocat liftul, a chemat poliția și am primit amendă 400 de lei pentru mizeria din hol, praf mai ales. Urma a fi șters când terminam. Oricum am curățat. Vecinul mi-a spus că nu am voie să folosesc liftul pentru cărat, doar pe scări, (5 etaje cu saci grei de câte 30 de kg?). Că liftul este doar pentru persoane. Că cine are câini plătește în plus la lift. Că trebuia să chem de la salubritate, dar salubritatea nu intră și în bloc”, a scris femeia, acum ceva timp, pe grupul Asociații de proprietari din România.

Citeşte şi: Regula de la bloc pe care o ignoră aproape toate asociațiile de proprietari. Amenzile pot ajunge la 10.000 de lei!

Reacţiile internauţilor nu au fost de partea femeii. „Liftul este pentru persoane, nu pentru materiale de construcții, aparete electrocasnice, mobilă etc. Din păcate ați fost amendată corect. Nu vă sfătuiesc să contestați PV-ul în instanță. În blocurile unde există camere de supraveghere și firme de pază angajate se oprește liftul de ori cate ori se observă astfel de practici”, a scris un alt membri al grupului respectiv.

Citeşte şi: Românii care nu au cont la ANAF riscă amenzi şi popriri. Termenul limită este 1 martie 2023

„S-a făcut un abuz, atât din partea administratorului, cât și a poliției. Faceți contestație la amendă. Este normal să cărați sacii cu liftul. Condiția este să nu depășiți greutatea admisă. Bănuiesc că nu i-ați cărat toți odată. Și dacă s-a făcut mizerie puteați să măturați și să spălați dacă era cazul. Mai sunt și oameni plini de zel și au impresia că ei au dreptate. Cei de la salubrizare preiau sacii din față blocului contra cost”, a scris o altă persoană, care a sărit în apărarea femeii amendate.