Ce nu ar trebui să cumpăraţi NICIODATĂ din SUPERMARKET

Supermarketurile sunt intesate cu produse indispensabile traiului zilnic, dar si cu multe obiecte inutile. Pentru a avea o viziune clara asupra lucrurior de care avem neaparat nevoie si ca sa economisim bani, vom intocmi o lista precisa.

28 mai 2016, 07:52
Ce nu ar trebui să cumpăraţi NICIODATĂ din SUPERMARKET

Rezultatele studiului Yahoo Finance privind hrana sanatoasa necesara unei familii compuse din patru persoane indica suma de aproximativ 116 euro pe saptamana (in familiile care fac economie) si 258 euro (in famillile cheltuitoare), scrie secretele.com.

Citeşte şi El este milionarul de la noi care îşi face singur cumpărăturile la supermarket FOTO

Unele persoane folosesc metoda promotiilor/a reducerilor in speranta ca vor scoate bani putini din punga.Testele au demonstrat ca in multe cazuri chiar acestea sfarsesc prin a depasi cheltuielile, cumparand multe chestii inutile.

In cele ce urmeaza, va sugeram ce sa faceti ca sa evitati anumite cumparaturi din hipermarketuri, in ideea expusa mai inainte de a nu risipi banii aiurea.

Astfel, incercati sa nu achizitionati:

Sosuri

Sosul gata preparat contine adesea peste 12 ingrediente, fiecare cu cel putin 120 de calorii. Nimic mai simplu decat sa-l pregatiti acasa, ca bunicile de pe vremuri nu mai stiau ce-i ala un hipermarket, cu doar 3 ingrediente si in mod cert gustul va fi mult mai bun.

Felicitari

Exista alternative care nu costa aproape nimic. Numeroase siteu-ri/magazine speciale va propun pachete de 50 de felicitari si plicuri, de exemplu, pe care le puteti personaliza dupa propriul gust, indiferent de ocazie. Sau sa le confectionati singuri, dand frau liber imaginatiei. Veti economisi binisor in acest fel, numai sa nu fiti comozi si sa va faceti timp.

Mirodenii

Scortisoara sau pudra de usturoi sunt la suprapret intr-un supermarket. Plus ca Asociatiile de consumatori au testat gustul mirodeniilor scumpe din supermarket, comparandu-l cu versiuni foarte ieftine, folosind orbi ca voluntari. Majoritatea nu puteau face diferenta.Optati atunci pentru magazinele bio unde sunt vandute vrac si cumparati cantitati mici ca sa le pastrati mai bine.

Buchete de flori

Multe sunt mai putin proaspete si de aceea se vor usca rapid. Cu muta verdeata in jurul lor, pot crea iluzia ca sunt formidabile. Nu inseamna ca trebuie ocolite toate buchetele de flori, ci sa fiti atenti ce alegeti.

Citeşte şi Noile baterii cu litiu ar putea fi înlocuite cu baterii cu sodiu

Confetii, baloane, lumanari si alte lucruri pentru pregatirea unei serate

Alegeti angrourile, fiindca ofera dicounturi. Gasiti in aceste magazine tot ce aveti nevoie: lumanari, fete de masa, pahare, baloane cu helium, la preturi foarte mici.

Feluri de mancare pentru copii

Cele din cutii contin multe calorii, grasimi, zaharuri pe care copilul nu trebuie sa le consume intr-o singura zi. Cea mai sanatoasa optiune este mancarea preparata in bucataria de acasa, fie ca vorbim de un sandwich sau de o salata oarecare.

Baterii

Hipermarketurile sunt in topul vanzarilor de baterii foarte scumpe. Cand nu aveti, alergati sa le cumparati de acolo. Mergeti in angrouri, unde se vand la kilogram.

Sticle cu apa

Apa imbuteliata costa de 1.000 de ori mai mult decat cea de la robinet. Plus ca nu este chiar asa de curata ca apa care vine direct de la robinet. Mai bine procurati-va sticle din inox si umpleti-le cu apa de la robinet.

Lista cu lucruri ce nu ar trebui cumparate din hipermarket e lunga, m-am oprit la 8, sperand ca o veti completa cu altele si ca va ajuta sa echilibrati catusi de putin bugetul familiei.