Ce nu ştiai despre bebeluşi şi creierul lor

Când te gândeşti la bebeluşi îţi imaginezi o fiinţă neajutorată care are nevoie de o atenţie deosebită. Însă nu îţi închipuiai că creierul bebeluşilor este o maşinărie bine pusă la punct.

RomaniaTV.net
13 aug. 2012, 06:12
Ce nu ştiai despre bebeluşi şi creierul lor

Iată 5 lucruri pe care nu le ştiai despre bebeluşi şi creierul lor.

Despre bebeluşi # 1: Gângurelile sunt semnale de învăţare

Concentrarea bebeluşilor durează numai câteva momente. Iar când sunt atenţi, de obicei îşi anunţă interesul printr-un sunet. În particular, gângurelile sunt semnalele prin care îşi anunţă pe adulţi că sunt gata să înveţe. Părinţii mai ambiţioşi atenţi la aceste semnale vor reuşi să vorbească cu bebeluşii. Iar specialiştii confirmă că: „Singurul lucru de care ştim că îi face pe bebeluşi mai deştepţi este să le vorbeşti”.

Despre bebeluşi # 2: Se poate exagera cu receptivitatea

Există şi părinţi care exagerează atunci când vorbesc cu bebeluşii. La cel mai mic sunet scos de aceştia ei răspund. Însă, când micuţii primesc o reacţie de 100% se plictisesc şi privesc în altă parte.

Când reacţionează instinctiv, părinţii răspund vocalizelor copiilor în proporţie de 50-60%. În laborator, oamenii de ştiinţă au descoperit că limbajul se dezvoltă mai rapid când părinţii reacţionează la 80% dintre gângurelile bebeluşilor. Peste această valoare procesul de învăţare descreşte.

Citeşte mai mult pe Sfatulpărinţilor.ro.