Ce NU trebuie să faci niciodată după ce bei BERE. Rişti să-ţi pierzi viaţa

Consumul de alcool pe temperaturi caniculare nu este deloc recomandat de medici şi asta deoarece alcoolul accelerează deshidratarea. Alcoolul dilată şi vasele de sânge, ceea ce face și căldura, asta însemnând risc crescut pentru sănătate. 

23 aug. 2016, 16:08
Ce NU trebuie să faci niciodată după ce bei BERE. Rişti să-ţi pierzi viaţa

Persoanele care consumă alcool când afară termometrele indică temperaturi extrem de ridicate și aleg să se răcorească cu o baie rece riscă să-și piardă viața. Statisticile arată că alcoolul este responsabil de 50% dintre decesele prin înec la adolescenți și adulți.

Alcoolul alterează văzul, vorbirea, viteza de reacție și echilibrul. Aceste persoane nu pot să reacționeze la stimulii externi, respectiv nu pot aprecia temperatura apei pentru a ști dacă este mult prea rece pentru ca organismul să o poată suporta. Temperatura ridicată a corpului dată de consumul de alcool poate determina blocarea musculaturii în contact cu apa rece și astfel îți va fi imposibil să înoți.

Este cunoscut și faptul că persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice au un grad ridicat de teribilism, astfel că acestea vor ignora distanța la care înoată.