Ce o aşteaptă pe Elena Udrea dacă ajunge la închisoare: „WC turcesc, zăbrele la geam, uşă cu vizetă”

Deputaţii din Comisia juridică au adoptat raport favorabil, duminică, la cele trei solicitări ale DNA încuviinţare a arestării deputatei Elena Udrea, două în dosarul "Microsoft" şi una în dosarul ”Gala Bute”.

08 feb. 2015, 22:28
Ce o aşteaptă pe Elena Udrea dacă ajunge la închisoare: „WC turcesc, zăbrele la geam, uşă cu vizetă”

Generalul-avocat Pavel Abraham, care, în urmă cu câteva zile, şi-a arătat dispoziţia s-o apere pe Elena Udrea, e de părere că, azi, aceasta ar putea fi reţinută dacă parlamentul va vota ”pentru”. Abraham spune: ”Îi vor da mandat, eu aşa cred. Va fi reţinută, mai mult ca sigur, nu se pune problema. Plenul, indiscutabil, va vota pentru reţinerea şi arestarea sa. Aşadar, mâine-seară (n.r. – azi), domna Udrea poate dormi la «mititica», iar, după aceea, procurorii DNA merg cu ea la instanţă, cu propunere de arestare”.

În calitate de fost şef al Cercetărilor Penale (care a avut în subordine şi arestul), generalul Abraham a descris, în exclusivitate pentru ziarulring.ro, condiţiile care o aşteaptă pe Elena Udrea după gratii.

Comisia Juridică a dat AVIZ POZITIV pentru urmărirea penală şi ARESTAREA preventivă a ELENEI UDREA

„Pentru femei, sunt camere mai puţine, trei sau patru. La nevoie, pot să-i mai comprime pe ceilalţi şi să mai elibereze camere, pentru că nu sunt cu dotări speciale. Toate camerele pentru femei, care se află la demisol, arată la fel: patru, cinci, maximum şase persoane în cameră, cu trei paturi etajate, WC turcesc, zăbrele la geam, uşă metalică, dotată cu vizetă”, spune Pavel Abraham, care crede că prima noapte în arest va fi un test pentru Elena Udrea, care ar putea să spună multe influenţată de condiţiile de acolo. Generalul Abraham crede că pasul următor, după reţinerea/arestarea Elenei Udrea, va fi făcut de anchetatori spre Băsescu. ”Vine la rând Băsescu. Ăsta e pasul următor. Când cade Udrea, laţul e la gâtul lui Băsescu. Voia să pară dezinvolt la Congresul PMP, dar, vă spun eu că avea un sentiment de teamă: că ştie ce ştie Udrea. Mai ales că, aţi văzut, doamna Udrea îşi ţinea un jurnal. Şi îl are la mână pe Băsescu cum vrea ea. Eu sunt sigur de asta”, spune Pavel Abraham, dar subliniază că ”dacă nu cade într-o lună, Băsescu nu mai cade”.