Ce părere are Blaga despre cei mai importanţi oameni politici din România

Prezent în emisiunea "Newsdesk" de la România TV, preşedintele PDL Vasile Blaga a fost invitat să-şi spună părerea despre o serie de politicieni români. Dacă o caracterizează pe Elena Udrea ca fiind extrem de ambiţioasă, liderul democrat-liberalilor spune despre Dan Diaconescu că îşi bate joc de români.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 18:32
Ce părere are Blaga despre cei mai importanţi oameni politici din România

Elena Udrea: „Este extrem de ambiţioasă. Am convingerea că a învăţat foarte multe în ultimul timp. Sper să fie aşa (…) Toţi trebuie să facem un pas în spate la un moment dat. Toţi”.

Traian Băsescu: „Un om care a apărat România şi statul de drept. O spun cu toată convingerea şi nu am fost întotdeauna de acord în anumite puncte de vedere, dacă nu ar fi preluat partidul la Convenţia din 2001, PDL nu ar mai fi existat astăzi”.

– „Unora dintre cei care au condus partidul le-a plăcut să nu-şi asume nimic şi să pară că totul vine direct de nu ştiu unde. Vă spun că Traian Băsescu s-a implicat mult mai puţin decât credeţi în conducerea partidului”

– „Vorbesc cu el. M-am întâlnit şi azi cu el, ne-am întâlnit şi săptămâna trecută la nunta fetei domnului Ion Ariton. Vorbim de probleme de ţară şi – dom’le nu poate să fie cu sufletul aici – mă mai întreabă cum mai merge treaba. Avem discuţii normale, absolut normale”.

Victor Ponta: „Am avut speranţe în domnia sa, la un moment dat, dar este cel mai cinic şi mai slab prim-ministru din istoria post-decembristă a României. Un om de un cinism total, care nu-şi asumă nimic. Face greşeală după greşeală, dă vina pe alţii, inventează Grăjdani după Grăjdani, acum e la al treilea Grăjdan.”

– „Să se gândească el dacă, vizavi de imaginea pe care o are în Europa, mai poate să mai ceară încă o dată mandatul de prim-ministru”.

Dan Diaconescu: „Al doilea în ordinea cinismului, după Victor Ponta. Un om care-şi bate joc de sufletul românilor, minţindu-i seară de seară, cu promisiuni care mai de care mai deşarte. Din păcate, nenorocirile, greutăţile îi fac pe mulţi să creadă în el. Cum să fac eu alianţă cu unul ca ăsta?”

Crin Antonescu: „Probabil, cea mai mare dezamăgire. Pornise bine, dar nu a avut răbdare şi, din păcate, a amplificat de 10 ori, de 100 de ori tot ce-i reproşase lui Băsescu în doar câteva săptămâni cât a stat la Cotroceni: a ieşit la mitinguri, a făcut declaraţii partizane în fiecare zi”.

Ioan Rus: „Un om pe care îl respect, care nu a dorit să încalce legea”.

– „Eu nu fac propuneri indecente, de aceea nu i-am propus să vină în PDL”.

Sorin Oprescu: „Din seara în care a câştigat alegerile în 2008, i-am promis că, atâta timp cât voi avea o funcţie publică, voi sprijini Bucureştii. Cine este omul căruia i se adresa în Guvern de fiecare dată? Vă rog să-l întrebaţi cum am colaborat”.