Ce pastile NU trebuie să iei înainte de vaccinul COVID! Avertismentul medicilor

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite a atras un semnal de alarmă cu privire la medicamentele care nu ar trebui luate înainte de vaccinul COVID. Vezi care sunt acestea.

23 feb. 2021, 15:25
Ce pastile NU trebuie să iei înainte de vaccinul COVID! Avertismentul medicilor

Ce pastile NU trebuie să iei înainte de vaccinul COVID! Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite anunță că administrarea unui analgezic luat preventiv înainte de vaccinul COVID este GREȘITĂ. Motivul este unul simplu de înțeles, ecistă posibilitatea ca administrarea unui analgezic înainte de a primi vaccinul să ducă la o „scădere a răspunsului la anticorpi”, a explicat dr. Gregory Poland, directorul Grupului de cercetare a vaccinurilor de la Clinica Mayo din Rochester.

Cu toate că șansele ca răspunsul imun să fie diminuat nu sunt studiate pe deplin,  Poland este de părere că mai degrabă pacienții suportă reacțiile advserse, decât ca efectul vaccinului să fie diminuat.

Citește și: Noi detalii despre primul caz de şoc anafilactic înregistrat în România după vaccinarea COVID-19. Gheorghiță: O femeie vaccinată cu Astra Zeneca, care şi-a revenit după 7 minute

”După administrarea vaccinului, dacă cineva dezvoltă simptome pe care vrea să le trateze, este bine, dar niciodată înainte. Acum, aceasta este chiar o recomandare a Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor”, a spus el”

Ce pastile NU trebuie să iei înainte de vaccinul COVID! Există însă și unele excepții și anume persoanele care iau în mod normal analgezice, precum cei care suferă de migrene. De asemenea, efectele secundare ale vaccinului pot diferi între cele două doze, efectele după a doua doză fiind, de obicei, mai grave.

Totul despre noul vaccin antiCOVID care ajunge în România

Medicul Valeriu Gheorghiță, a venit cu noi informaţii esenţiale despre vaccinul Johnson&Johnson, care va ajunge în România în luna aprilie. În cadrul conferinței de presă de marți, 23 februarie, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a vorbit și despre vaccinul Covid-19 de la Johnson&Johnson.

Este un alt tip de vaccin, pot să vă spun că nu sunt reacţii adverse mai severe, poate mai dese. La a doua doză rata de efecte adverse este mult mai redusă. Repet, ţine de reactonigitatea vaccinului. Este important de reţinut beneficiul pe care îl obţinem după vaccinare, repet la a doua doză reacţiile sunt mult mai reduse.

Din punct de vedere medical, aș putea spune că dacă avem prima doză și aceasta are un efect de booster. Cu siguranță există beneficii și după prima doză chiar dacă a fost administrată doar prima doză. Sunt peste 40.000 de voluntari pentru vaccin, momentan nu știm despre o categorie anume de vârstă. Profilul de siguranță este similar cu cel al resturilor vaccinurilo, nu știm de alte reacții adverse față de acestea” , a declarat Valeriu Gheorghiță.


loading...