Ce păţeşti dacă NU faci sex două săptămâni

Fie ca ne aflam intr-o relatie sau pur si simplu nu ne-am gasit sufletul pereche, perioadele in care nu facem sex sunt inevitabile.

28 nov. 2015, 14:45
Ce păţeşti dacă NU faci sex două săptămâni

Conform studiilor publicate de mtlblog.com, perioadele de abstinenta de peste doua saptamani pot avea repercusiuni asupra organismului si asupra starii de sanatate. Nivelul de stres creste si irascibilitatea atinge cote alarmante. Sexul elibereaza stresul acumulat in corp.

Oamenii care fac sex in mod regulat sunt mai calmi si mai putin stresati in viata de zi cu zi. In timpul partidei de amor corpul elibereaza endorfina, o substanta care reduce nivelul de stres si da o stare de bine. Asta explica motivul pentru care suntem relaxati dupa o partida fierbinte.

Endorfina eliberata in timpul sexului stimuleaza celulele din sistemul imunitar care lupta impotriva factorilor externi de agresiune (virusi, bacterii, boli). Cercetatorii britanici au identificat faptul ca nivelurile mari de imunoglobina A, substanta care protejeaza corpul impotriva infectiilor, se gasesc la persoanele cu o viata sexuala activa.

Citeşte mai multe pe revista Teo