Ce pedeapsă a primit paznicul de şcoală care a înjunghiat un adolescent pentru că mânca seminţe în autobuz

Bărbatul de 46 de ani a scăpat de puşcărie, însă trebuie să îi achite daune consistente minorului căruia a vrut să îi dea o lecţie pentru că mânca seminţe într-un mijloc de transport în comun.

RomaniaTV.net
28 nov. 2018, 15:03
Ce pedeapsă a primit paznicul de şcoală care a înjunghiat un adolescent pentru că mânca seminţe în autobuz

Radu Ciocan, din Iaşi, de profesie agent de pază la o şcoală postliceală, a primit o condamnare de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat pentru tentativă la omor. El trebuie să plătească şi despăgubiri de 10.000 de lei pentru fapta sa.

Victima sa este un adolescent de 16 ani, cu doar două clase, care provine dintr-o familie dezorganizată şi care la momentul agresiunii trăia într-o locuinţă socială din Iaşi.

În seara zilei de 4 februarie 2018, adolescentul, alături de doi verişor de-ai săi, s-a urcat într-un autobuz al Companiei de Transport Public din Iaşi.

„Cei trei minori au urcat în autobuz pe uşa din spate, s-au aşezat pe scaunele de lângă locul destinat motorului, acestea fiind două poziţionate în faţa altor două, după care au început să vorbească cu voce ridicată, folosind un limbaj neadecvat (trivial) într-un loc public. Încă de la intrarea în autobuz cei trei mâncau seminţe, lucru pe care au continuat să îl facă şi în interiorul autobuzului, aruncând cojile de seminţe pe jos”, se arată în motivarea instanţei, potrivit adevarul.ro.

Radu Ciocan, care se afla în autobuz, a fost deranjat de atitudinea minorilor şi le-a cerut să se liniştească. La un moment dat, bărbatul a mers la minori, a luat şapca din capul adolescentului de 15 ani şi i-a cerut să strângă cojile de seminţe de pe jos în ea. În tot acel timp, copilul a fost violent în limbaj şi atitudine, cerându-i adultului să coboare jos să se bată. În timpul altercaţiei, Ciocan a scos un briceag pe care îl avea la chei şi l-a lovit în zona toracică pe adolescent. Acesta nu şi-a dat seama iniţial că a fost lovit, continuând să îl injure pe Ciocan. În cele din urmă, şoferul autobuzului a chemat Poliţia iar, după vizionarea imaginilor de pe camerele de suprraveghere, Radu Ciocan a fost reţinut.

Adolescent de 16 ani, înjunghiat într-un autobuz din Iaşi. Şoferul autobuzului a blocat uşile şi a sunat la 112