Ce pedeapsă a primit poliţista care l-a şantajat pe Vitalie Stan, „esteticianul vedetelor”. I-a cerut 15.000 de euro să-l scape de ”probleme”

Ce pedeapsă a primit poliţista care l-a şantajat pe Vitalie Stan, "esteticianul vedetelor". Georgiana Alina Moroianu a fost acuzată că la finalul anului 2019 l-a șantajat pe Vitalie Stan, fost director al Spitalului Clinic de urgență Chirurgie Plastică și Arsuri din București.

08 nov. 2022, 14:58
Ce pedeapsă a primit poliţista care l-a şantajat pe Vitalie Stan, „esteticianul vedetelor”. I-a cerut 15.000 de euro să-l scape de ”probleme”
Ce pedeapsă a primit poliţista care l-a şantajat pe Vitalie Stan

Ce pedeapsă a primit poliţista care l-a şantajat pe „esteticianul vedetelor”. Polițista i-a cerut doctorului 15.000 de euro ca să-l scape de o plângere de malpraxis, dar și de un dosar de evaziune fiscal. La acea vreme, medicul lucra la o clinică privată din București, iar una dintre pacientele sale, prietena polițistei, a fost nemulțumită de rezultatul unei operații de mărire de sâni.

Pacienta respectivă a apelat la prietena polițistă, care s-a angajat să rezolve problema șantajând medicul. Suma de 15.000 de euro ar fi trebuit să fie plătită de Vitalie Stan pentru a obține tăcerea pacientei nemulțumite, care amenința printre altele că va aduce presa la clinică. Speriat de consecințele unui scandal mediatic, dar și de perspectiva unui dosar penal, medicul a acceptat să plătească banii solicitați.

Între timp, procurorii DNA începuseră verificările, discuțiile dintre medic și polițistă fiind interceptate.  Între Vitalie Stan și polițista Georgiana Alina Moroianu a existat un acord de mediere, femeia angajându-se în fața unui mediator să restituie doctorului suma de 15.000 de euro.

Citeşte şi: Noi detalii despre moartea lui Călin Doboş. Un martor de la accident face dezvăluiri despre „medicul vedetelor”: „Am crezut că a căzut de pe pod”

Ce pedeapsă a primit poliţista care l-a şantajat pe „esteticianul vedetelor”

Georgiana Alina Moroianu, inspector principal în cadrul D.G.P.M.B. – Poliția sector 6 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, la data săvârșirii faptelor, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind găsită vinovată pentru șantaj și acces ilegal la un sistem informatic, printr-o decizie a Tribunalului București.

Instanța i-a interzis polițistei dreptul de a ocupa o funcție care implica exerciţiul autorităţii de stat. În plus, femeia a fost condamnată și la 60 de zile de muncă în folosul comunității la Casa de Cultură a comunei Clinceni, potrivit Ziare.com.

Pe 28 august 2020, procurorii anticorupție anunțau că medicul Vitalie Stan a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a 16 infracțiuni de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada ianuarie 2013 – ianuarie 2014, suspectul Stan Vitalie, în calitate de medic primar și manager al Spitalului Clinic de urgență Chirurgie Plastică și Arsuri din București, ar fi pretins și primit de la 16 paciente, sume de bani cuprinse între 1.100 de euro și 2.700 de euro, pentru a le efectua diferite operații estetice în spitalul de stat mai sus menționat.

În concret, suspectul Stan Vitalie ar fi internat pacientele respective sub pretextul unor afecțiuni ce necesitau corecții chirurgicale, iar în schimbul sumelor de bani primite, ar fi efectuat în cadrul spitalului de stat operații estetice care se pot efectua în clinicile private. În total, acesta ar fi primit de la cele 16 paciente suma totală de 25.000 de euro”, potrivit unui comunicat remis presei de DNA.