Ce pensie are, de fapt, Sorin Oprescu, după 47 de ani de muncă: „Este ajutat de fiul său”

Fostul primar al Capitalei a înregistrat o primă victorie în fața statului român, pe care l-a acuzat că nu i-a oferit posibilitatea unui proces corect în dosarul unde a primit 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție.

15 iun. 2022, 08:56
Ce pensie are, de fapt, Sorin Oprescu, după 47 de ani de muncă: „Este ajutat de fiul său”

În cadrul procesului, Sorin Oprescu, a dezvăluit ce pensie are după 47 de ani de muncă în România. Fostul primar al Bucureștiului a reușit să convingă instanța din Grecia să îl lase în libertate, până la decizia de extrădare. Următorul termen va avea loc în următoarele două săptămâni.

Ce pensie colosală are Sorin Oprescu

Înainte să fie eliberat, Sorin Oprescu, care are 70 de ani, a stat 11 zile în arest, din momentul capturării sale în Grecia şi până când judecătorii au apucat să facă primele audieri în procesul extrădării.

În timpul celor două termene de până acum, Sorin Oprescu le-a explicat magistraților de la Curtea de Apel din Atena că procesul din România nu ar fi fost corect pentru că pedeapsa e prea mare.

Citește și: Adriana Nica, partenera de viață a lui Sorin Oprescu, în fața instanței din Grecia: „A fost condamnat la moarte”

În timpul audierilor, magistrații eleni au vrut să afle de la Sorin Oprescu ce face acesta în Grecia şi ce venituri are pentru a se întreține.

Sorin Oprescu le-a spus magistraților eleni că visul lui este să se retragă la pensie în Grecia. Aici, fostul primar vrea să-şi deschidă o afacere în domeniul cercetării medicale, alături de fiul său, Mircea. Cel puţin asta le-a declarat judecătorilor eleni.

Judecătorii au vrut să afle mai multe informaţii despre veniturile lui Sorin Oprescu de la partenera acestuia de viaţă, medicul Adriana Nica.

Ea le-a spus magistraţilor că Sorin Oprescu are o pensie care îi permite să trăiască decent, după 47 de ani de muncă.

„Sorin este fost profesor universitar, chirurg, ieşit la pensie. El are un venit lunar de 3.000 de euro din pensie. Pensia nu i-a fost confiscată (n.r. de justiţia din România), aşa că aici, în Grecia, trăieşte din banii de pensie şi mai este ajutat şi de fiul său. Cei doi vor să deschidă o firmă comercială”, a fost mărturia medicului Adriana Nica în faţa judecătorilor eleni.

Adriana Nica, despre starea lui Sorin Oprescu

Adriana Nica, partenera de viaţă a lui Sorin Oprescu, a dezvăluit la România Tv cum se simte fostul primar al Capitalei după ce a fost eliberat din penitenciarul din Grecia.

„A venit aseara tarziu, ca sunt proceduri costisitoare, se merge la 7 instituţii să iei toate semnăturile. A venit tarziu, s-a odihnit si de dimineaţă si-a reluat activitatea cu avocatii.

El intotdeauna este un om care lupta pentru dreptatea lui şi pentru conştiinţa lui şi pentru tot ce a făcut el de-a lungul timpului.  Şi-a dus greutăţile singur si in sinea lui. Nu se exterioriza. Cu noi e ok, dar impactul fizic si emotional prin care a trecut au lasat urme adanci si pe starea de sănătate si asupra lui ca persoană.

Citește și: EXCLUSIV Adriana Nica, partenera de viaţă a lui Sorin Oprescu, dezvăluie ce se întâmplă în aceste momente cu fostul primar al Capitalei

A muncit si a facut lucruri pentru Bucureşti. Daca nu a mai fost Oprescu nu mi se pare că s-a întâmplat ceva spectaculos în oraşul nostru. Ei nici nu stiu ce fac acolo, confisca de la Nica că e a lui Oprescu, in condiţiile in care eu am credit si le-am dat toate contractele”, a spus Adriana Nica la România TV.