Ce pensie are fostul preşedinte Emil Constantinescu. E mai tare ca Ion Iliescu

Fostul președinte Emil Constantinescu s-a retras din fața camerelor de filmat, odată cu încheierea mandatului său, iar acum duce o viață liniștită, în calitate de pensionar.

10 iul. 2019, 11:17
Ce pensie are fostul preşedinte Emil Constantinescu. E mai tare ca Ion Iliescu

Acum în vârstă de 79 de ani, Emil Constantinescu, care a fost președinte între 1996 și 2000, încasează un total de 13.000 de lei. Acest este cumulul de pensii: una pentru activitatea de profesor, alta pentru mandatul de la Cotroceni, scrie spynews.ro

Emil Constantinescu a fost profesor universitar și rector la Universitatea București, motiv pentru care încasează o pensie lunară de 5.000 de lei. Pentru că a fost liderul țării, fostul președinte mai adaugă la banii încasați lunar indemnizația de 8.367 de lei.

Ce pensie are Ion Iliescu

Ion Iliescu încasează o pensie de 3.916 de lei lunar, însă veniturile lui nu se opresc aici. Având în vedere că a ocupat funcția supremă în stat, de trei ori chiar, și a fost și senator, Ion Iliescu mai primește o indemnizație de 5.331 de lei. Așadar, fostul președinte încasează lunar aproximativ 9.250 de lei pe lună.