Ce pensie are Gheorghe Turda. Artistul încasează o sumă imensă în fiecare lună

Gheorghe Turda este unul dintre cei mai apreciați și mai cunoscuți cântăreți de muzică populară. Artistul încasează o pensie uriașă de la statul român.

22 iul. 2021, 18:00
Ce pensie are Gheorghe Turda. Artistul încasează o sumă imensă în fiecare lună

Ce pensie are Gheorghe Turda. Artistul în vârstă de 73 de ani a lucrat în urmă cu ani buni în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, unde începând cu anul 1991 a ocupat funcția de șef al Direcției de Cultură. Postul l-a ajutat să primească o sumă foarte mare de bani de la stat în momentul în care a luat decizia de a ieși la pensie.

Ce pensie are Gheorghe Turda

Mai mult, artistul a reușit să-și mărească pensia după ce a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne și Casa Națională de Pensii, solicitând mărirea indemnizației lunare primite de la stat cu 50%. Procesul a durat câțiva ani buni, dar a meritat pentru că solistul de muzică populară a câștigat. Avocații au invocat legea 6/2006, conform căreia primesc drepturi suplimentare „pensionarii din sistemul public de pensii, membri ai unor uniuni de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică”.

Nicoleta Voicu spune că este blestemată după relaţia cu Gheorghe Turda: „Nu pot avea iubit”

Gheorghe Turda are o pensie de 1.900 de euro pe lună, adică aproximativ 9.000 de lei. La această sumă se adaugă și alte venituri, suma totală primită de vedetă fiind de 2.500 de euro, potrivit wowbiz.ro. Solistul o duce bine din punct de vedere material și se poate bucura de o viață fără grija zilei de mâine. În plus, deține două imobile în Câmpina și București, dar și un teren de 1.600 mp în Câmpina. Pe lângă locuințe are și un teren agricol de 3.000 mp în județul Prahova, două mașini, o pianină de 7.500 de euro, dr și bijuterii de familie care se ridică la valoarea de 6.000 de euro. Totodată, solistul are și bani în conturi. Într-unul dintre acestea artistul a strâns 1.000 de dolari, în timp ce altul este mult mai consistent și are strânși peste 150.000 de lei.