Ce pensie are Mioara Velicu după 60 de ani de muzică: „În pandemie, am luat bani din bancă să-mi întrețin casa și să plătesc datoriile la stat”

Mioara Velicu are aproape 78 de ani, dintre care 60 petrecuţi pe scenă. Nu are studii muzicale, dar are un car de talent cu care a cucerit definitiv publicul. Dar, ca orice român ajuns la această vârstă, are unele neajunsuri şi nemulţumiri. Pensia este unul dintre ele.

25 mai 2022, 17:06
Ce pensie are Mioara Velicu după 60 de ani de muzică: „În pandemie, am luat bani din bancă să-mi întrețin casa și să plătesc datoriile la stat”

Ce pensie are Mioara Velicu. Artista a dezvăluit, în podcastul lui Damian Drăghici, că, deşi acum nu se plânge de lipsa banilor, la începutul pandemiei s-a confruntat cu dificultăţi financiare majore. A fost nevoită chiar să scoată bani de la bancă să-şi poată plăti o parte din dările la stat.

Ce pensie are Mioara Velicu după o viaţă petrecută pe scenă

Acum am pensie 4.000 de lei. Și-mi ajung. În pandemie nu mi-a fost greu, am luat din bancă să-mi întrețin casa și să plătesc datoriile la stat. Întotdeauna mi-a fost frică de Poliție, de stat, ca să plătesc datoriile la stat, n-am vrut niciodată să am probleme”, a mai spus solista.

Artista i-a mai dezvăluit lui Damian Drăghici că ea cântă live și acum, după 60 de ani de muzică. Simte că doar aşa poate să transmită cel mai bine publicului ceea simte.

Mă bucur că Dumnezeu mi-a dat acest har minunat. Am avut norocul să fiu lângă soliști de marcă, am învățat de la ei, țin steagul sus cu muzică de calitate. Eu cânt de pe la 3-4 ani. Mama mă punea să cânt când venea moașa pe la noi, deși eu voiam să merg la joacă. Până când a început să-mi placă să cânt, după clasa a V-a. N-am studii, eu sunt de pe prispa casei, e ceva nativ la mine. Eu nu știu tonalitățile nici acum. Eu cânt live și acum. La petrecerile private sau la spectacol doar live cânt. Nu pot să pun CD, apoi să dau din gură, nu pot să transmit ceea ce simt astfel”, a mărturisit Mioara Velicu.

Citeste si Gheorghe Turda și Mioara Velicu, la cuțite după ce interpreta a spus că s-a pensionat mai devreme din cauza lui: „Minte cu nerușinare. A vrut să fie vedetă, fără să vină la program”

Mioara Velicu onorează invitaţii şi la spectacole caritabile

Artista speră să mai cânte câțiva ani, „să mai bucur sufletul publicului și să mai am un strănepot sau strănepoată, asta-i cer lui Dumnezeu. N-am primit nicio medalie. De la vreun președinte sau de la altcineva. Eu să primesc Steaua României?! Nu știu. Doamne, ce noroc am avut să fiu între artiști mari! De ce să mă supăr că n-am medalie?! Să ia un medic, un profesor. Eu sunt medaliată zi de zi de public, cu aplauze. Eu mă mențin nici sus, nici jos, dar în inima publicului. Eu mă uit la Andra, la Bănică, sunt de-o modestie rară.

Dacă am colege invidioase? Lasă să trăiască, să mă vadă c-o duc bine! Eu zic că n-am dușmani, dar dacă nu ai dușmani, înseamnă că n-ai făcut nimic. În ce dai, în pomul cu roade! Mă duc și la spectacole caritabile, deși sunt colegi care-mi spun că stric prețurile”, a mai precizat îndrăgita interpretă în podcast.

Citeste si Altă interpretă de muzică populară îşi prevesteşte moartea după Petrică Mîțu Stoian! Mioara Velicu şi-a pregătit deja locul de veci: „E ca şi cum ţi-ai face o casă!”