Helmut Duckadam, împuşcat de Ceauşescu? „Lumea crede că n-am curajul să spun”

Helmut Duckadam a vorbit despre un posibil incident, care a avut loc în urmă cu ani buni, şi mărturisit dacă, într-adevăr, a fost împuşcat de Nicu Ceauşescu după finala de Cupa Campionilor Europeni de la Sevilla. Fostul portar al Stelei a negat încă odată speculaţiile.

28 dec. 2020, 22:31
Helmut Duckadam, împuşcat de Ceauşescu? „Lumea crede că n-am curajul să spun”
Helmut Duckadam a mărturisit dacă, într-adevăr, a fost împuşcat de Nicu Ceauşescu.

Helmut Duckadam, împuşcat de Ceauşescu? S-a zvonit atunci că Duckadam ar fi fost ademenit de Regele Spaniei la Real Madrid cu un Mercedes, iar Nicu Ceaușescu i-ar fi confiscat mașina și chiar l-ar fi împușcat pe fostul portar, lucru negat de Duckadam.

Citeşte şi: Helmut Duckadam se implică în politică. Decizia luată după ce a demisionat de la FCSB

Helmut Duckadam, împuşcat de Ceauşescu?

Nu s-au limpezit lucrurile nici acum, doar speculații. N-am primit Mercedesul de la Regele Spaniei. Îl aștept de 34 de ani. Nici nu știu cum au apărut zvonurile astea. Era o perioadă în care se trăia greu și totul se punea pe familia Ceauseșcu. Eu niciodată nu l-am cunoscut pe Nicu Ceaușescu și niciodată n-am schimbat vreun cuvânt cu el.

Lumea a rămas cu impresia că n-am curajul să o spun. Multă lume m-a întrebat chiar și acum cum s-a întâmplat. Mă lasă să vorbesc, să le povestesc cum am fost împușcat și după la final mă întreabă: „Și câte alice ai avut?”, a spus Duckadam, potrivit gsp.ro.

BOALA TERIBILĂ cu care se luptă Helmut Duckadam

Helmut Duckadam a dezvăluit că se confruntă mari probleme de sănătate de foarte mult timp. Eroul de la Sevilla a fost operat de opt ori!

Helmut Duckadam a vorbit despre problemele pe care le-a întâmpinat din cauza anevrismului de la mâna dreaptă și despre numărul imens de pastile pe care este nevoit să îl ia în fiecare zi.

Citeşte şi: 7 mai, Steaua 86. Helmuth Duckadam povesteşte cum s-a intimidat în faţa lui Ceauşescu după câştigarea Cupei Campionilor cu Steaua

La mână am avut vreo cinci operații. Apoi mi-am pus și o proteză la genunchi… am destule operații! Când trec prin aeroport, țiuie toate aparatele alea. De 34 de ani, iau zilnic în jur de 18-20 de pastile. Am împlinit 61 de ani. E proverbul acela, când te trezești și nu te doare nimic înseamnă că ești mort.

Mă cam dor toate. Mă țin soția bine și asta mică, ca să am o viață normală. Sunt 34 de ani de la operația care mi-a încheiat cariera de performanță. Am mai apărat vreo doi ani la Vagonul Arad și atunci pe riscul meu, că nu știam că mă expun unui risc atât de mare.

La 27 de ani a trebuit să spun stop. Am mai avut un noroc că nu s-a descoperit acel anevrism înainte de finala de la Sevilla, că nu mă lăsau să joc în finală. Am descoperit problema înainte de meci, însă medicina nu era atât de avansată. Aveam amorțeli, am fost la Spitalul Militar, inițial mi s-a spus că am un reumatism”, a declarat Helmut Duckadam.