Ce pensie avea Draga Olteanu Matei. După 55 de ani petrecuţi pe scenă, actriţa primea o pensie mult prea modestă

Draga Olteanu Matei râmâne una dintre cele mai mari stele din teatrul românesc. Îndrăgita artistă a murit din cauza unei hemoragii digestive superioare.

19 nov. 2020, 12:41
Ce pensie avea Draga Olteanu Matei. După 55 de ani petrecuţi pe scenă, actriţa primea o pensie mult prea modestă

Pensie Draga Olteanu Matei. După 55 de ani în care a bucurat inimile românilor care au păşit în teatru, doamna teatrului românesc primea o pensie modestă. Aceasta a interpretat sute de roluri pe scenea teatrului, dar şi filme și producții de televiziune. Cu mulți ani de activitate în spate, actrița avea o pensie modestă.

Pensie Draga Olteanu Matei. Cât primea de la stat marea artistă a teatrului românesc

Pensia de artist pe care o primea în fiecare era de doar 1.700 de lei. Suma este insuficientă pentru orice om în vârstă care duce traiul de zi cu zi, mai ales a unuia care se confrunta și cu probleme de sănătate. Draga Olteanu Matei a fost salvată de indemnizația de la UNITER în valoare de 2.500 de lei, pe care o primea pentru îndelunga sa carieră în lumea teatrului, scrie Impact.ro. Draga Olteanu Matei nu era singura mare actriţă care avea venituri mult prea mici în comparație cu valorile culturale pe care le lasă în urmă. Aceasta mărturisea în urmă cu câțiva ani despre o discuție purtată cu Aimee Iacobescu, o altă mare actriță iubită din ţara noastră. Aimee spunea că artiștii români au venituri prea mici și că mor de foame din cauza pensiilor.

Draga Olteanu Matei a murit la 87 de ani, la Spitalul din Iaşi

Actrița Draga Olteanu Matei a murit pe 18 noiembrie. Medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași au spus cu părere de rău că nu au mai putut face nimic, iar îndrăgita actrița a murit în noaptea de marți spre miercuri. Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, ajunsese, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, fiind transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

Draga Olteanu Matei s-a născut la Bucureşti, la 24 octombrie 1933. Aceasta a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1956. În septembrie, acelaşi an, a debutat în piesa ”Ziariştii” de Alexandru Mirodan. În perioada 1957-1990, a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Membră a Generaţiei de Aur a teatrului românesc şi cu o carieră care se întinde de-a lungul a 55 de ani, actriţa Draga Olteanu Matei a încântat spectatorii români interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV.

Citeşte şi: Florin Piersic, mesaj pentru Draga Olteanu Matei: „Ne-ai părăsit, Chiriţa mea şi poporului ăstuia trist azi”