Ce pensie încasează de la stat Serghei Mizil la 70 de ani. „Mai mulţi bani dau pe medicamente!”

Serghei Mizil, cunoscut pentru personalitatea sa excentrică și pentru relația sa cu fostul lider comunist Nicu Ceaușescu, a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre pensia sa și cheltuielile mari pentru medicamente.

25 nov. 2023, 18:44
Ce pensie încasează de la stat Serghei Mizil la 70 de ani. „Mai mulţi bani dau pe medicamente!”
Ce pensie încasează de la stat Serghei Mizil la 70 de ani. "Mai mulţi bani dau pe medicamente!"

Ce pensie încasează de la stat Serghei Mizil la 70 de ani.  În cadrul podcast-ului „Pe bune„, realizat împreună cu fiica sa, Ana Mizil, afaceristul a adus în atenție detalii financiare surprinzătoare. Conform afirmațiilor sale, la vârsta de 70 de ani, Serghei Mizil primește lunar doar 1.200 de lei ca pensie de la stat. O sumă atât de mică încât nu-i permite să acopere costurile tratamentului său lunar cu medicamente, care se ridică la 2.000 de lei.

„Eu am pensie 1.200 și mă costă medicamentele 2.000! Dacă era să trăiesc din pensie, nu puteam să îmi iau medicamente, nu mai zic de plătit căldură, masă…”, a mărturisit Serghei Mizil.

Citeşte şi: Serghei Mizil dezvăluie care a fost cel mai greu moment din viaţa lui: „Eram numai lepre la masă şi singurul care ne-a adus lumina de la biserică, murise”

Solicitând clarificări privind proveniența pensiei sale, dat fiind că el nu a lucrat niciodată la stat, Serghei Mizil a explicat că și-a plătit taxele la toate firmele la care a lucrat și este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, fără a primi pensie de la aceasta.

„La toate firmele mi-am plătit taxele pentru a avea pensie, plus că sunt membru al Uniunii Artiștilor Plastici, însă de acolo nu mi-a venit pensie. Am avut contract de muncă toată viața mea! Nicolae Ceaușescu lucra de la 14 ani, eu de la 8 ani. Am lucrat prima dată la un pulover, apoi m-am axat pe scos dopuri de vin!”, a mai spus, pe un ton glumeţ, Serghei Mizil.

Totodată, a făcut cunoscută și suma semnificativă de 4.000 de euro pe care a plătit-o pentru o intervenție chirurgicală la inimă în iulie 2023. Aceasta a fost o decizie asumată pentru menținerea stării sale de sănătate, și anume implantarea unui stent: „Două ore jumătate a durat operația. Eu am înțeles că stent îți pune statul doar dacă ai făcut infarct. Eu nu vreau să fac infarct! M-am dus aici că-s condiții bune și m-a costat 4000 de euro”.