Ce pensie primește Serghei Mizil de la statul român. Suma este una extrem de mică: „Am avut contract de muncă toată viața!”

Serghei Mizil a dezvăluit ce pensie primește de la stat. Suma este atât de mică încât nu acoperă nici costul lunar al medicamentelor.

25 aug. 2023, 16:32
Ce pensie primește Serghei Mizil de la statul român. Suma este una extrem de mică: „Am avut contract de muncă toată viața!”
Ce pensie încasează Serghei Mizil de la stat

În cadrul podcastului „Pe bune”, realizat cu fiica lui, Ana Mizil, Serghei Mizil a dezvăluit ce pensie primește de la stat. Suma este una infimă. Mai exact, acesta primește 1.200 de lei, îm contextul în care medicamentele pe care le ia costă 2.000 de lei.

„Gândiți-vă că eu am pensie 1.200 și mă costă medicamentele 2.000! Dacă era să trăiesc din pensie, nu puteam să îmi iau medicamente, nu mai zic de plătit căldură, masă…”, a spus Serghei Mizil.

Întrebat de un bărbat cum de are pensie, chiar dacă nu a muncit, acesta a răspuns:

„Băi, nea întrebătorule, să-ți explic… La toate firmele, mi-am plătit taxele pentru a avea pensie, plus că sunt membru al Uniunii Artiștilor Plastici, însă de acolo nu mi-a venit pensie. Am avut contract de muncă toată viața mea! Ceaușescu lucra de la 14 ani, eu de la 8 ani. Am lucrat prima dată la un pulover, apoi m-am axat pe scos dopuri de vin!”.

Citește și: Din ce face bani Serghei Mizil în 2023 și de ce s-a lăsat definitiv de pictură: „Niște idioți!” | EXCLUSIV

Drama ascunsă a lui Serghei Mizil

Serghei Mizil apare mereu cu zâmbetul pe buze și îi binedispune pe toți din jurul său cu carima sa. Cu toate astea, nu mulți știu că acesta a trecut prin momente cumplite, în urmă cu mai mult timp.

Cel mai greu moment din viața sa a fost pierderea nepotului său, fiul Oanei Mizil. Băiatul avea doar 25 de ani, iar vestea s-a năpustit ca un fulger asupra familiei. Tânărul a murit în urma unui accident de motocicletă.

„Am plâns când mi-au murit persoane apropiate, apoi am ieșit la șpriț și veselie. Nu am fost însă marcat ani de zile, nu am purtat doliu. Mie doliul și nunta mi se pare niște chestii primitive.

Dar cel mai greu moment din viața mea a fost atunci când a murit Răzvan, nepotul meu, fiul Oanei.

A murit fulgerător și complet aiurea. Momentul a fost groaznic, a fost total nedrept să moară copilul ăla. Avea 25 de ani, nevasta lui era la Snagov cu noi, avea o fetiță și era însărcinată cu al doilea copil. Eram foarte legat de Răzvan, era singurul care ne putea duce numele mai departe. Îmi aduc aminte că era de Paște, era singurul care adusese lumină de la biserică”, a povestit Serghei Mizil, potrivit fanatik.ro.

Citește și: Serghei Mizil, secretul unui mariaj de peste 25 de ani. Cum reușește să aibă o relație armonioasă cu soția sa, Cora: „Secretul e la femeie! Să nu fie sufocantă”

Bărbatul își amintește și acum de clipa în care a aflat de moartea nepotului, despre care spune că era un băiat cuminte și la locul lui.

„Eram la masă a doua zi și m-a sunat cineva să-mi spună că e mort pe șosea, făcuse accident de motocicletă. Eu credeam că e în curte și chestia asta mi-a rămas în minte. Îmi aduc aminte că eram numai lepre la masă și singurul care ne-a adus lumina de la biserică, murise.

Era prea tânăr, un copil extraordinar, mi s-a părut groaznic. Dacă e cineva bolnav asta e, te aștepți, ești pregătit. Dar când are 25 de ani și, de la masă, te duci să-l îngropi, este urât”, a mai spus el.