Ce pericol ascunde frigiderul: 8.000 de bacterii pe centimetru pătrat

Un spaţiu din frigider poate conţine un număr de bacterii de 750 de ori mai mare decât nivelul considerat sigur, printre acestea numărându-se E.coli, salmonela şi listeria.

RomaniaTV.net
19 oct. 2011, 16:29
Ce pericol ascunde frigiderul: 8.000 de bacterii pe centimetru pătrat

Testele din 30 de sertare pentru legume din frigidere au arătat că acestea conţineau în medie 7.850 de colonii de bacterii pe centimetru pătrat, iar unele dintre acestea aveau chiar şi 129.000 de colonii de bacterii pe centimetru pătrat, scrie dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Comisia Europenă recomandă ca în locurile în care sunt depozitate alimentele numărul bacteriilor să fie între 0 şi 10 colonii pe centimetru pătrat.

„Scopul frigiderului este să păstreze alimentele sigure şi să minimizeze şansele de creştere a numărului de bacterii şi de apariţie a mucegaiului, aşa că prezenţa bacteriilor în număr atât de mare este o reală problemă. Unii proprietari de frigidere scot toate alimentele, şterg interiorul, însă curăţă sertarele pentru legume separat. Totuşi, unele dintre ele nu sunt curăţate niciodată, şi din această cauză apar problemele”, a declarat Paul McDonnell, de la Microban Europe.