Ce plănuia să facă Darius Vâlcov cu tablourile. Procurorii au găsit operele de artă sub paturi şi în dulapuri

Publicat: Vineri, 27 Martie 2015 11:09 // Actualizat: Vineri, 27 Martie 2015 16:26 // Sursa: romaniatv.net

Darius Vâlcov a încercat să mascheze mita primită cumpărând peste 100 de tablouri de mare valoare. Printre operele de artă achiziţionate de Darius Vâlcov, procurorii au găsit şi tablouri de Corneliu Baba, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Pablo Picasso, Auguste Renoir şi Gheorghe Petraşcu. Potrivit procurorilor, Darius Vâlcov voia să-şi deschidă o galerie de artă în Bucureşti.

Surse judiciare au declarat că au fost identificate 100 de tablouri în patru locaţii din Bucureşti şi judeţul Olt, la patru persoane de încredere ale lui Darius Vâlcov. Unele tablouri au fost ascunse sub paturi, în dulapuri, altele zidite în pereţi.

Procurorii au ajuns la concluzia că Darius Vâlcov nu era un mare cunoscător de artă, dar prin investiţia făcută a identificat o posibilitate de a ascunde provenienţa banilor cu care le-a achiziţionat.

Potrivit anchetatorilor, tablourile au fost achiziţionate de la două case de licitaţii din Bucureşti, cele mai multe de către Lucian Şuşală, dar şi din străinătate. Trei tablouri de Pablo Picasso au fost achiziţionate de la Sotheby's, cea mai cunoscută casă de licitaţii din lume.Este vorba despre lucrările: Regele, Pictor în atelier şi Lupta Centaurilor. Operele urmau să fie expuse spre vânzare într-o galerie de artă pe care Darius Vâlcov voia s-o deschidă la Bucureşti. Surse din cadrul anchetei, citate de România TV, au declarat că Darius Vâlcov luase şi în spaţiu în Bucureşti şi începuse să-l amenajeze, dar cercetările procurorilor l-au determinat să ascundă tablourile la patru persoane de încredere.

Aceste tablouri se adaugă bunurilor găsite anterior într-un seif și atribuite tot lui Vâlcov: 90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, trei lingouri de aur în greutate totală de trei kilograme, un tablou inscripționat "Renoir", un tablou inscripționat "Jean Cocteau" și o pictură pe lemn inscripționată "Aurel Acasandrei".

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis joi ca fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov să fie cercetat în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență.

Citeşte şi: Darius Vâlcov, strategie ca în filme pentru a ascunde tablourile şi banii: I-a ZIDIT în pereţi FOTO

Fostul ministru are mai multe obligații: să nu părăsească imobilul în care locuiește fără permisiunea organului judiciar în fața căruia se află cauza, a judecătorului de drepturi și libertăți și de a se supune restricțiilor stabilite de acestea; să se prezinte în fața organului de urmărire penală și a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalți participanți la comiterea infracțiunilor, cu martorii, precum și cu ceilalți subiecți procesuali.

Darius Vâlcov a plecat cu un taxi de la ICCJ. Ordonanţa de reţinere a expirat. Instanţa a rămas în pronunţare

Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face contestație.

DNA îl acuză pe Darius Vâlcov că a luat mită în valoare de circa 2.000.000 euro pe vremea când era primar al oraşului Slatina, pentru acordarea de contracte ale municipalităţii unor firme.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, județul Olt, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA).

Astfel, în luna noiembrie 2008, a fost aprobat proiectul "Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în județul Olt", al cărui beneficiar final este SC Compania de Apă Olt SA.

CITEŞTE ŞI Senatul a votat: DARIUS VÂLCOV poate fi ARESTAT. DAN ŞOVA a scăpat de arestare

Marţi, DNA trimis o nouă cerere de arestare a lui Darius Vâlcov, pe care îl acuză de săvârşirea, în exerciţiul funcţiei de senator şi ministru în Guvernul României, a infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale.

CITEŞTE ŞI Darius Vâlcov, o nouă cerere de arestare. Lingouri de aur, bani şi tablouri găsite în seiful fostului ministru

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Darius Valcov tablouri Darius Valcov
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 mar 14:47
...Fostul ministru al Finanţelor ar fi intenţionat să-şi deschisă o galerie de artă. CITEŞTE ŞI Ce plănuia să facă Darius Vâlcov cu tablourile. Procurorii au găsit operele de artă sub paturi şi în dulapuri Darius Vâlcov a fost...
27 mar 15:10
Răspunde | Votează email 0 email
Antonie
De aia si-a asxuns tablourile in ziduri pentru ca voia d-lui sa deschida o expozitie...Drept cine ne iei,monseur?puteai sa le depui le depui undeva la o Banca ,era mai normal si mai civilizat si ..mai transparent!
27 mar 13:42
...de aur, bani şi tablouri găsite în seiful fostului ministru Source Article from http://www.romaniatv.net/ce-planuia-sa-faca-darius-valcov-cu-tablourile-procurorii-au-gasit-operele-de-arta-sub-paturi-si-in-dulapuri_210938.htmlCe plănuia să facă Darius Vâlcov cu...
27 mar 11:39
...Vâlcov a încercat să mascheze mita primită cumpărând peste 100 de tablouri de mare valoare. Citește ...
27 mar 11:35
Răspunde | Votează email 0 email
Maria
Cea mai buna oferta de lucru!Daca ai rabdare si un calculator conectat la Internet,la care sa lucrezi de acasa, poti castiga bani usor.Nu este necesara experienta.Oferim instruire gratuita sub forma de Lectii pe email.Selectam persoane extrem de serioase si perseverente pentru promovarea Proiectului anului 2015 ce vizezza piata americana a cartilor electronice.Daca intrunesti conditiile cerute,vino in echipa noastra si vei fi multumit.! Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.Detalii, dupa ce trimiteti textul" info" la adresa: [email protected]
27 mar 11:23
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
27 mar 11:19
...Vâlcov a încercat să mascheze mita primită cumpărând peste 100 de tablouri de mare valoare. Citește mai departe… : ...
27 mar 11:17
...Vâlcov a încercat să mascheze mita primită cumpărând peste 100 de tablouri de mare valoare. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H