Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte. Iată câteva reţete cu ouă fierte

Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte. Iată câteva reţete pe bază de ouă fierte. Le puteţi folosi pe cele rămase după masa de Paşte.

03 mai 2021, 09:29
Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte. Iată câteva reţete cu ouă fierte

Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte. De cele mai multe ori gospodinele vopsesc foarte multe ouă pentru Paşte şi după sărbători rămân nemâncate. Pentru a nu le arunca, vă propunem câteva reţele în care puteţi folosi ouăle fierte şi vopsite pentru masa de Paşte.

Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte. Pasta de Oua Fierte pentru micul dejun

Ai nevoie de 4 oua fierte (poţi folosi din cele rămase de la Paşte), 100 g branză de vaci, o lingurita de mustar, sare şi piper, după gust. Mai poţi adăuga mărar sau pătrunjel verde tocat, în funcţie de preferinţă.

Citeşte şi: Credințe religioase și tradiții populare în zilele de Paște. Până când putem ciocni ouă roșii

 

Salată orientală de primăvară cu ouă vopsite de la masa de Paşte

Dacă te-ai săturat de carne, poţi încerca în zilele următoare o salată orientală de primăvară.

Ai nevoie de 5 cartofi fierti in coaja, o legătură de ceapă verde, o legătură de ridichi, un ardei roşu, 3 ouă fierte, 150 grame de măsline.

Cartofii fierţi şi răciţi se curăţă de coajă şi se taie cubulete, se curăţă ceapa şi ridichile şi se toacă cubulete. La fel si ardeiul şi ouăle fierte. Se adaugă maslinele, sare, ulei, oţet balsamic după gust.

Citeşte şi: Tradiții și obiceiuri în a doua zi de Paște. Ce ar trebui să facă creștinii pentru a avea noroc până la sfârșitul anului

 

Salată de avocado cu ou fiert. Metodă bună de a refolisi ouăle rămase de la Paşte

Ai nevoie de un avocado, 2 ouă fierte şi decojite, pătrunjel, ardei roşu gras sau capia, zeama de la o jumătate de lămâie, sare şi piper.

Avocado se curăţă de coajă şi se taie cubulete mici, la fel şi ouăle şi se aşează într-un bol. Se taie ardeiul cubulete şi se asează lângă avocado. Pătrunjelul de toacă mărunt si se pune si el în bol. Se adaugă zeama de lămâie, sare, piper după gust.