Ce poţi să faci ca să primeşti bani în plus pe lângă pensie. Toţi românii trebuie să afle asta

Pentru mulţi dintre pensionarii români pensia este insuficientă. Cu banii pe care îi primesc lunar, după ce au muncit o viaţă, abia dacă îşi pot plăti facturile. Există o modalitate prin care pensionarii români îşi pot rotunji pensia.

15 feb. 2022, 08:42
Ce poţi să faci ca să primeşti bani în plus pe lângă pensie. Toţi românii trebuie să afle asta

Ce poţi să faci ca să primeşti bani în plus pe lângă pensie. Din păcate, sunt români care nu pot trăi doar din pensia pe care o primesc de la stat, după o viaţă întreagă de muncă.

Ce poţi să faci ca să primeşti bani în plus pe lângă pensie

În loc să trăiască liniştiţi la pensie, mulţi dintre români sunt nevoiţi să-şi ia un job full-time sau part-time pentru a-şi rotunji veniturile lunare.

Citeşte şi Cine sunt românii care nu vor primi niciun leu la pensie, chiar dacă muncesc din greu. Lovitură cumplită pentru mii de pensionari

De exemplu, potrivit comparatorului de salarii al eJobs.ro, un agent de pază are un salariu de aproximativ 1.900 de lei, un casier 1920 de lei, iar un operator de call center primeşte lunar 2.340 de lei.

Roxana Drăghici, director de vânzări al eJobs România, spune că pensionarii sunt mai implicaţi şi oferă un exemplu colegilor aflaţi la început de drum.

”De regulă, în acest caz, vorbim despre companii din domenii care se confruntă cu cele mai mari fluctuații de personal. Acestea sunt deschise să recruteze persoane experimentate chiar și pe un program part-time”, spune Roxana Drăghici, potrivit capital.ro.

Pe eJobs există aproximativ 6.000 de locuri de muncă pentru românii care au ieşit la pensie. Job-urile sunt în domeniul relații cu clienții sau call center, peste 7.600 de locuri de muncă în retail și 192 de locuri de muncă în sectorul pază și protecție.

Marcel Ciolacu: Este posibil să avem o majorare la toate veniturile – bugetari, privaţi şi pensionari

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că este posibil ca în cursul acestui an să fie măriri de venituri pentru absolut toți românii, inclusiv pentru pensionari, asta pentru că se dorește combaterea efectelor inflației.

”Este posibil să avem o majorare la toate veniturile, ţinând cont de impactul inflaţiei. Când spun toate veniturile, înseamnă şi bugetari, şi privaţi şi pensionari şi toată lumea.

Toate aceste lucruri sunt în discuţie, în acest moment, sunt într-o coordonare economică, vedem ce măsuri se iau pentru scăderea inflaţiei..Toate aceste discuţii pleacă în primul şi în primul rând de la cauză”, a spus Ciolacu.

Citeşte şi Bonuri de masă pentru pensionari. Cum ar putea primi ajutor seniorii cu venituri mici în 2022