Ce poți să faci dacă ți-a ieșit mâncarea prea picantă. Trucul care te va salva atunci când faci astfel de greșeli

Se întâmplă uneori ca neatenția să își facă loc în bucătăria ta. Atunci când acest lucru se întâmplă, nu trebuie să ne panicăm, căci există o serie de trucuri care ne pot salva. Iată ce trebuie să faci atunci când mâncarea ta iese prea picantă.

23 sept. 2023, 12:24
Ce poți să faci dacă ți-a ieșit mâncarea prea picantă. Trucul care te va salva atunci când faci astfel de greșeli
Ce poți să faci dacă ți-a ieșit mâncarea prea picantă. Trucul care te va salva atunci când faci astfel de greșeli

Ce să faci atunci când îți iese mâncarea prea picantă. Astăzi, deși ai abilități în bucătărie, nu te-ai simțit în cea mai bună formă, iar acest lucru s-a reflectat în prepararea mâncării, unde ai adăugat mai multe condimente decât intenționai. Ca urmare, preparatul este mult prea picant pentru gustul tău și al celor dragi. Cu toate acestea, aruncarea mâncării nu este o opțiune. Ce poți face în această situație? Poți folosi un truc simplu cu un ingredient obișnuit pentru a remedia situația.

Citește și: Mai puțini bani pe mâncarea românilor. Care sunt alimentele cu preț plafonat. Anunțul lui Marcel Ciolacu

Trucul cu cartoful pentru a corecta mâncarea prea picantă este binecunoscut și extrem de util. Datorită texturii sale și conținutului de amidon, cartoful poate ajuta la absorbția excesului de condimente și la atenuarea aromei prea picante. Iată cum poți folosi acest truc pentru a rezolva problema.

 

Ce să faci atunci când îți iese mâncarea prea picantă

Iată cum puteți proceda: Luați un cartof și îl tăiați în bucăți mici sau cubulețe mici. Cu cât bucățile sunt mai mici, cu atât vor putea absorbi condimentele mai eficient. Adăugați bucățile de cartof în preparatul care este prea picant. Asigurați-vă că le amestecați bine în sos sau în mâncarea în cauză. Lăsați cartoful să fiarbă împreună cu preparatul timp de aproximativ 10-15 minute sau până când simțiți că nivelul de picant s-a mai diminuat și acum puteți savura mâncarea fără probleme. După ce ați observat o îmbunătățire în gust și nivelul de picant, puteți scoate bucățile de cartof și să le aruncați sau să le păstrați pentru altă utilizare, în funcție de preferințele personale.

Acest truc este eficient pentru o varietate de feluri de mâncare, cum ar fi curry-uri, chili, tocănițe, ciorbe sau oricare alt fel de mâncare care este prea iute pentru gustul vostru. Este important să ajustați cantitatea de cartofi adăugați în funcție de gradul de picant al preparatului și de preferințele personale.

Citește și: Mihaela Bilic explică de ce trebuie să evităm mâncarea la volan: „Oare am fi dispuşi să renunţăm la plăcerile alimentare de frica amenzii?”