Ce prime de sărbători primesc angajaţii companiilor din subordinea Primăriei Iaşi

În timp ce angajaţii Primăriei Iaşi nu vor primi nici în acest an prime pentru sărbătorile de iarnă, salariaţii din structurile subordonate administraţiei locale sunt mai norocoşi şi vor lua bonusuri de până la 500 de lei de persoană. 

13 dec. 2016, 09:15
Ce prime de sărbători primesc angajaţii companiilor din subordinea Primăriei Iaşi

Prima societate care a bifat primele de Crăciun încă de la venirea brazilor în pieţe este Eco Piaţa, societatea care administrează pieţele din Iaşi. Conducerea acestei societăţi a pregătit în acest an prime de câte 150 de lei pentru toţi cei 91 de angajaţi. SC Servicii Publice este de departe cea mai darnică societate din subordinea Primăriei, media „primei pe unitate” fiind de 478 de lei. Acestei sume, care se va regăsi pe fluturaşii celor 590 de angajaţi, i se vor mai adăuga şi dividende. „În funcţie de contribuţia fiecăruia, se vor acorda şi dividende, dar suma este relativ mică. Primele sunt diferenţiate pe angajaţi, la propunerea şefilor de secţii şi de servicii. Peste dividendele din ultimii doi ani de zile, acum se împart şi ajutoarele sociale care nu s-au consumat”, a declarat Laurenţiu Ivan, directorul SC Servicii Publice Iaşi, conform ziarulevenimentul.ro. 

Potrivit directorului Companiei de Transport Public (CTP) Iaşi, Cristian Stoica, angajaţii companiei vor beneficia de o primă în valoare de 200 de lei, constând în bonuri de masă.

În schimb, Termoservice a a anunţat că nu acordă prime, fiind singura societate din subordinea Primăriei Iaşi care nu oferă nicio bucurie angajaţilor cu prilejul sărbătorilor de iarnă, cu toate că în bugetul pe acest an sunt prevăzute bonusuri de 52.000 lei. Practic, Ciprian Chiriţa este singurul director al unei societăţi comerciale din subordinea Primăriei Iaşi care are prevăzute sume în buget, dar refuză să le folosească în scopul pentru care au fost alocate.

Citeşte şi CINE sunt salariaţii din România care vor primi prime de sărbători sub formă de tichete-cadou de 550 lei de persoană