Ce PRIORITĂŢI are noul primar interimar al Municipiului Bucureşti. Prima DECLARAŢIE

Consilierul general UNPR Ştefănel Dan Marin a fost ales, marţi seară, primar interimar al Municipiului Bucureşti de membrii CGMB. Noul primar a mulţumit, în prima declaraţie de presă, Consiliului General pentru încrederea acordată şi a promis că va rezolva în următoarea perioadă "problemele stringente ale Capitalei".

15 sept. 2015, 17:46
Ce PRIORITĂŢI are noul primar interimar al Municipiului Bucureşti. Prima DECLARAŢIE

Consilierii generali l-au desemnat pe Ştefănel Marin primar interimar, cu 39 de voturi „pentru” şi un vot anulat, după ce Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a emis ordinul de suspendare din funcţie a primarului Sorin Oprescu după ce instanţa a dispus arestarea edilului pentru o perioadă de 30 de zile, decizia fiind definitivă.

Arestarea preventivă pentru acte de corupție a domnului Sorin Oprescu a aruncat într-o profundă criză Primăria Municipiului București. Credibilitatea instituției și a angajaților săi, în cea mai mare parte oameni de bună credință și profesioniști, a fost afectată înclusiv în fața partenerilor externi. Situația aceasta aduce deservicii importante în primul rând bucureștenilor, care au de suferit de pe urma blocării proiectelor desfășurate de Primăria Capitalei.

Criza a fost stopată de către Consiliul General al Municipiului București, care astăzi, exercitându-si prerogativele legale, a desemnat prin vot persoana ce va îndeplini atribuțiile primarului general.

În calitate de primar general interimar, vreau să mulțumesc Consiliului General pentru încrederea acordată și pentru că a înțeles, sub noua platformă-program, că trebuie să dea dovadă de responsabilitate, interesul public al bucureștenilor fiind mai important decât interesele politice.

Vreau să am în Consiliul General un partener solid cu care să dialoghez instituțional corect, conform prevederilor legale în vigoare, pentru a putea rezolva în următoarea perioadă problemele stringente ale Capitalei.

Salut noul acord politic la care au aderat reprezentanții majorității formațiunilor politice din Consiliul General. Trebuie să fim conștienți că problemele bucureștenilor pot fi rezolvate doar printr-o viziune larg împărtășită asupra priorităților pe termen scurt.

Aceste priorități sunt:
1. Demararea unui audit complex la nivelul tuturor instituțiilor aflate în subordinea Primăriei și a Consiliului General.
2. Transparentizarea actului administrativ prin: publicarea contractelor de achiziții publice, aplicarea riguroasă a transparenței decizionale și implicarea societății civile în procesul de luare a deciziilor.
3. Repunerea urgentă a regiilor autonome pe baze economice corecte, cu atât mai mult cu cât apropierea sezonului rece ar putea afecta și mai mult calitatea serviciilor oferite.
4. Urgentarea definitivării actualelor proiecte de investiții: spitalele Gomoiu și Foișor, prelungirea Ghecea – Domnești, pasajul subteran de la Piața Sudului, definitivarea liniei de tramvai și a carosabilului pe bulevardul Liviu Rebreanu și finalizarea lucrărilor pe Șoseaua Pantelimon și demararea supralărgirii străzii Fabrica de Glucoză.
De asemenea, voi solicita guvernului României să își onoreze angajamentele luate privind realizarea magistralelor 5 si 6 de metrou, modernizarea centurii Capitalei și fuziunea dintre ELCEN și RADET pentru eficientizarea sistemului de termoficare„, a transmis Ştefănel Dan Marin la prima declaraţie de presă.

Primarul interimar fost ales în Consiliul General al Municipiului București în 2012 și este membru în Comisia pentru Salubritate și în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură Urbană.

Marin Ștefănel Dan a absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrative în 1999 şi s-a născut în Turnu Măgurele.

Potrivit declarației de avere, noul primar general al Capitalei are o casă și două terenuri în orașul Pucioasa, o garsonieră și un apartament în București și trei mașini. De asemenea, are un credit ipotecar de 44.000 de euro și este acționar la o companie.

CITEŞTE ŞI Sorin Oprescu a fost SUSPENDAT din funcţia de primar