Ce produse de lux furau hoţii din avioanele de pe Aeroportul Otopeni. 20 de persoane au fost arestate FOTO

După mai multe audieri maraton în cazul furturilor de produse de lux din avioanele de pe Aeroportul Otopeni au fost plasate în arest 20 de persoane, iar alte 38 au fost puse sub control judiciar, a anunţat vineri, Poliţia Capitalei.

RomaniaTV.net
19 iun. 2020, 05:15

UPDATE: Cele 20 de persoane reţinute în dosarul furtului de produse de lux din avioanele de pe aeroportul Otopeni au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, prin decizia Tribunalului Ilfov.

UPDATE. Douăzeci de persoane au fost reținute și duse cu mandat de arestare preventivă, în fața judecătorilor, în timp ce alte 38 au fost puse sub control judiciar de procurorii militari de la Parchetul Tribunalului Militar București, după audieri maraton în cazul furturilor de produse de lux din avioanele de pe Aeroportul Otopeni.

Conform informațiilor STIRIPESURSE.RO, Tribunalul Ilfov a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru primul lot din cele 20 de persoane duse cu propunere la instanță, vineri. La ora transmiterii acestei știri, cel de-al doilea lot de 10 persoane se află în instanță, pentru a vedea dacă vor ajunge după gratii.

Poliţia Capitalei a anunţat că după audieri s-a luat măsura reţinerii pentru 20 de persoane, iar 38 au fost plasate sub control judiciar. De asemenea, poliţiştii au ridicat şi confiscat peste 400 de parfumuri, patru minibaruri şi peste 450 de sticle de diverse băuturi, aproximativ 200 de ceasuri şi bijuterii, produse cosmetice şi genţi.

Citeşte şi: Militari şi angajaţi ISU Bucureşti-Ilfov, implicaţi în furtul de produse de lux de la Otopeni. Anunţul făcut de Parchet

Oamenii legii au identificat şi ridicat şi sume importante de bani, în lei şi valută, respectiv peste 80.000 de lei şi aproximativ 30.000 de euro, dar şi alte sume în dolari şi lire sterline.

Zeci de percheziții au avut loc, joi dimineața, în București și în județele Ilfov și Prahova, într-un dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar, la persoane acuzate că au furat produse de lux, cosmetice și băuturi din containerele încărcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Otopeni. Prejudiciul se ridică la peste 800.000 de euro

Poliţiştii au efectuat, joi dimineaţa, percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de furt, complicitate la furt, tăinuire şi delapidare.

Aproximativ 200 de poliţişti pun în aplicare 28 de mandate de percheziţie, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, într-un dosar instrumentat de Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene Henri Coandă din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, în coordonarea Parchetului Militar Bucureşti, cauză ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de furt, complicitate la furt, tăinuire şi delapidare”, a informat, joi, Poliţia Capitalei.

Conform sursei citate, din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, de la finele anului 2019 şi până în prezent, mai multe persoane ar fi sustras produse de lux – ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice şi băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spaţiu.