Ce profesii favorizează îngrăşarea şi sedentarismul

Meseria pe care o ai îți poate afecta sănătatea. Dacă și a ta se înscrie într-una din categoriile de mai jos, câteva schimbări de stil de viață îți sunt benefice.

RomaniaTV.net
24 mai 2018, 06:40
Ce profesii favorizează îngrăşarea şi sedentarismul

Indiferent de domeniul tău de activitate profită de orice moment pentru a face un pic de mișcare și pentru a schimba poziția incomodă în care trebuie să lucrezi.

Încearcă să te organizezi mai bine, să nu sari peste mese și să îți stabilești un program în care să se regăsească și odihna ta.

O soluție bună ar fi să îți iei mâncare de acasă la pachet acolo unde locul de muncă îți permite pentru ca în felul acesta să eviți consumul de alimente procesate sau tentațiile nesănătoase de tipul fast food.

Nu face o obișnuință din a-ți lua de muncă și acasă. Delimitează pe cât posibil munca de viața de familie pentru a nu fi afectate nici una dintre ele.

Statul în picioare ore în șir

Pe de cealaltă parte și statul prelungit în picioare vine la pachet cu aceleași riscuri. Mai ales dacă ești nevoit să faci și ture de noapte sau să patrulezi constant. În această categorie intră meseriile profesorilor, a polițiștilor și chiar a cadrelor medicale. Nici persoanele care lucrează în turism și te ghidează în călătorii nu sunt scutiți de astfel de probleme. Statul mult pe telefon și stresul ca totul să iasă bine contracronometru își va pune încet dar sigur amprenta asupra sănătății tale.

Mersul cu mașina pe distanțe lungi

Șofatul timp îndelungat, atât ziua cât și noaptea în timp, îți va modifica constituția fizică prin facilitarea acumulării de țesut adipos. Dacă nu faci opriri dese, este posibil să ai și probleme la nivelul coloanei cervicale și la nivel lombar, dar și să suferi de oboseală accentuată.

Lucrul la birou și stresul

Volumul mare de muncă, relația cu colegii de birou pot determina modalitatea în care tu te ajuți de mâncare să îți gestionezi emoțiile. În perioadele agitate și stresante, majoritatea oamenilor au tendința ca pe acest fond emoțional să mănânce chiar dacă nu simt senzația de foame. Indiferent că este vorba despre un fruct, ceva dulce, ceva sărat, aceste alimente creează o dependență la nivel cerebral și treptat se transformă într-un cerc vicios destul de greu de controlat.

Un alt factor destul de periculos pentru sănătatea ta este statul foarte mult pe scaun la birou. Acesta te poate predispune atât la un surplus de kilograme cât și la probleme articulare mai ales la nivelul coloanei vertebrale.

Munca la domiciliu

Și aceasta poate fi una din cauzele pentru care nu reușești să te odihnești corespunzător noaptea. După program ai nevoie să te detașezi și să te relaxezi în sânul familiei, pentru a putea continua activitatea profesională a doua zi având randament maxim. Iar lipsa somnului favorizează acumularea kilogramelor inestetice și periculoase pentru sănătatea ta.

Află de ce sunt mai predispuse la boli de inimă femeile cu profesii stresante AICI.