Ce profesii preferă psihopaţii? Topul slujbelor căutate de cei cu tulburări de personalitate

Publicat: Joi, 08 Noiembrie 2012 19:02 // Actualizat: Joi, 08 Noiembrie 2012 19:02 // Sursa: RTV.net

Muncile care oferă putere sau obligă la luarea unor decizii importante sunt căutate în kod special de cei atinşi de psihopatie, în schimb slujbele care necesită implicare sentimentală sunt ocolite de cei care suferă de tulburări de personalitate.

Foto: Thinkstock

În general, domeniul de activitate în care lucrăm are o influenţă foarte mare asupra felului în care ne comportăm în restul timpului pe care îl petrecem departe de serviciu, tot aşa cum o ceartă cu şeful sau unul dintre colegi ne poate afecta şi partea din zi pe care o petrecum cu familia.

Huffingtonpost.com a căutat să afle care sunt profesiile care dau societăţii cei mai mulţi psihopaţi, nu chiar în teremnii descrişi ei în filmele de groază, ci în sensul în care acest termen este descris el în dicţionar. Psihopatia este o tulburare de personalitate caracterizată perin emoţii superficiale (în special prin frică redusă), toleranţă la stres, lipsă de vinovăţie, egocentrism, iresponsabilitate, impulsivitate şi comportamente antisociale, cum ar fi stilul de viaţă parazitar şi criminalitatea.

Pornind de la cartea The Wisdom of Psychopaths, scrisă de Kevin Dutton, psiholog la Universitatea Cambridge, au fost detectate următoarele profesii care îi atrag în mod special pe psihopaţi şi, de asemenea, predispun la psihopatie:

1. Director executiv
2. Avocat
3. Lucrător în mass-media (radio/tv)
4. Lucrător în vânzări
5. Chirurg
6. Jurnalist
7. Ofiţer de poliţie
8. Cleric
9. Bucătar-şef
10. Funcţionar public

Profesiile cele mai neatractive pentru psihopaţi sunt:
1. Asistent social
2. Asistent medical
3. Terapeut
4. Meşter popular
5. Stlist
6. Lucrător in scopuri caritabile
7. Profesor
8. Artist plastic
9. Medic
10. Contabil

Explicaţia este că profesiile care determină implicare sentimentală şi în principiu nu oferă putere îi ţin  departe pe cei afectaţi de psihopatii, pe când cele care pun la încercare abilitatea de a lua decizii sau în care se întrevăd roluri de conducere sunt mult mai atractive.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 mai 18:02
...Joshua Henley în repetate rânduri, producându-i acestuia, printre altele, o rană în zona gâtului. Citeşte şi Ce profesii preferă psihopaţii? Topul slujbelor căutate de cei cu tulburări de personalitate...
09 nov 02:31
...în schimb slujbele care necesită implicare sentimentală sunt ocolite de cei care suferă de tulburări de personalitate. Citește mai departe… ...
08 nov 23:14
...la încercare abilitatea de a lua decizii sau în care se întrevăd roluri de conducere sunt mult mai atractive. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/ce-profesii-prefera-psihopatii-topul-slujbelor-cautate-de-cei-cu-tulburari-de-personalitate_52548.html#ixzz2BfT7T25f" target="_blank">RTV.NET Acest articol a mai fost citit de 2 ori....
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H