Ce răsplată i-a oferit Regina Elisabeta bărbatului care a salvat-o pe prinţesa Anne de la răpire

Publicat: Vineri, 07 Februarie 2020 10:58 // Actualizat: Vineri, 07 Februarie 2020 10:58 // Sursa: romaniatv.net

Regina Elisabeta a II-a i-a propus bărbatului care a împiedicat răpirea prinţesei Anne a Marii Britanii în 1974, să-i plătească ipoteca la casă în semn de recunoştinţă pentru curajul de care a dat dovadă. 

Fostul boxer la categoria grea Ronnie Russell, în prezent în vârstă de 72 de ani, l-a lovit pe Ian Ball de două ori în zona capului, în timp ce acesta din urmă încerca să o răpească pe prinţesa Anna sub ameninţarea armei în Pall Mall, în martie 1974.

Ronnie Russell, care a ieşit din maşină pentru a interveni în momentul producerii incidentului, a primit Medalia George pentru curaj din partea suveranei Marii Britanii care i-a spus: "Medalia este din partea Reginei, dar vreau să-ţi mulţumesc în calitate de mamă a prinţesei Anne", potrivit Digi24.

Ronnie Russell, care în prezent locuieşte în Bristol, s-a hotărât să vândă la licitaţie medalia deoarece are probleme grave de sănătate, după ce a suferit mai multe accidente vasculare cerebrale, şi încearcă să-şi asigure viitorul.

El a dezvăluit însă cum Regina Elisabeta i-a propus să-i plătească casa din Strood, comitatul Kent, în urma incidentului, în care Ian Ball i-a împuşcat pe şoferul prinţesei, garda ei de corp, un poliţist şi un jurnalist care se afla în zonă, în timp ce încerca să o scoată cu forţa pe prinţesa Anne din maşină înainte de intervenţia lui Russell.

Russell a declarat că, înainte de a primi medalia, a fost vizitat de ofiţeri de poliţie. "S-au uitat în jurul casei şi au spus 'Oh, este o casă frumoasă' ", a declarat el pentru Daily Mirror. "M-au întrebat dacă am o ipotecă şi am spus: 'Da, da, de ce?' ". "Ei au spus: 'Ei bine, vă spunem asta un pic mai devreme, însă regina va plăti ipoteca dumneavoastră, ca un cadou pentru ceea ce aţi făcut", a declarat Ronnie Russell. "Mi s-a părut extraordinar. De fapt, eram aproape să reintru în posesia casei la acea vreme. Aşa că am ieşit câştigat din asta", a mai spus el.

O sursă din palatul regal a declarat pentru The Mirror că darul Reginei ar fi fost plătit din fondurile sale private. Medalia lui Russell, a căreia valoare este estimată între 15.000 şi 20.000 de lire, va fi scoasă la licitaţie la Dix Noonan Webb la Londra luna viitoare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ipotecă Marea Britanie prinţesa Anne răpire răsplată Regina Elisabeta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H