Ce reguli trebuie să respectăm dacă mergem la mall după 15 iunie

Autorităţile au anunţat că după data de 15 iunie este posibil ca mallurile să fie deschise, dar vor fi luate câteva măsuri de protecţie împotriva coronavirusului. Astfel, clienţii vor trebui să respecte anumite reguli atunci când vor merge la shopping. 

08 iun. 2020, 11:38
Ce reguli trebuie să respectăm dacă mergem la mall după 15 iunie

După deschiderea mallurilor clienții trebuie să fie conștienți că vor exista niște măsuri de protecție împotriva coronavirusului. Simina Niculiță, directorul unei agenții de retail, a anunţă că orice suprafaţă va fi igienizată constant

„Proprietarii de mall-uri au luat deja cele mai multe măsuri. Vor fi porți de luare a temperaturii la intrare, lămpi UV. Practic, aproape orice suprafață dintr-un centru comercial va fi igienizată constant. Ne așteptăm să se păstreze un număr de opt-zece vizitatori pe metrul pătrat”, a spus aceasta.

Totodată, pentru a exista o verificare în acest sens, pentru ca numărul maxim de persoane admis să nu fie cumva depășit, se vor implementa sisteme de alarmă care să se activeze atunci când ar trebuie să intre un nou val de clienți în magazin.

După aceea, pentru ca vizitatorii noi să poată intra, trebuie ca cei sosiți mai devreme să iasă, iar după un interval de câteva minute pot intra și alți oameni care vor să se bucure de o plimbare în mall.

„Dacă se depășește acest număr care va fi calculat în funcție de numărul maxim permis de autorități în centrul comercial, atunci vor exista sisteme de alarmă care să anunțe paza și să poată opri linia de noi vizitatori. Apoi, vor mai ieși din vizitatorii centrului comercial și în 10 minute sau 15 minute să poată intra din nou până la capacitatea maximă, astfel încât să fie toată lumea în siguranță”, a mai precizat Simina Niculiță.

Reamintim că ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, susţine că din 15 iunie se vor putea deschide mall-urile, dacă se confirmă trendul descrescător al cazurilor de coronavirus, această măsură de relaxare fiind importantă pentru economie.

Citeşte şi Retailerii şi reprezentanţii mall-urilor cer ajutorul Guvernului pentru redeschidere şi plata chiriilor: „Situaţia este disperată”