Ce RELIGIE are chef Cătălin Scărlătescu. Cât de apropiat e de biserică. ”Nu e stilul meu”

Cătălin Scărlătescu a vorbit, în urmă cu ceva timp, despre legătura lui cu Divinitatea, dar și despre religia pe care o are. Mulți fani nu știai acest lucru despre el.

21 apr. 2024, 13:32
Ce RELIGIE are chef Cătălin Scărlătescu. Cât de apropiat e de biserică. ”Nu e stilul meu”

Cătălin Scărlătescu a fost mereu transparent cu detaliile din viața sa și a vorbit deschis în orice interviu. Ei bine, sunt foarte puține lucruri care nu se știu despre el, iar dintre acestea face parte și religia.

Mulți s-au întrebat în ce religie s-a născut Cătălin Scărlătescu, noul jurat de la MasterChef. Așa cum chiar el a povestit, chef-ul este creștin ortodox. Într-un interviu acordat în urmă cu ceva timp, Cătălin Scărlătescu a vorbit despre legătura pe care o are cu Dumnezeu.

Chef-ul a povestit că nu merge foarte des la biserică, însă nu lipsește de la cele mai mari sărbători din an.

Nu sunt genul care să fac paradă de prezenţa mea la Biserică. Nu e stilul meu. Dar fac parte din generaţia care a învăţat de la părinţii săi că în fiecare zi de mare sărbătoare trebuie să îmbraci cele mai frumoase haine pe tine, să mergi la biserică, să te rogi şi să te împărtăşeşti. Ca atare, lucrurile astea nu puteau să nu se prindă de mine şi continui să le aplic.

Sunt cel puţin opt mari sărbători într-un an pe care încerc să le respect. Le ştim cu toţii, începând cu Paştele, Rusaliile, Adormirea Maicii Domnului, Crăciunul. Dacă sunt în ţară, nu pot rata să nu merg la biserică în ziua respectivă. Aşa s-a întâmplat şi acum câteva zile şi nu regret deloc!”, a declarat Cătălin Scărlătescu pentru Playtech.ro.

Chef-ul, moment delicat la slujba de la Mănăstirea Putna

Cătălin Scărlătescu a povestit un moment delicat, care a avut loc în 2021, în timp ce se afla la Mănăstirea Putna, la slujba de Sfântă Mărie. Chef-ul a fost luat cu asalt de credincioșii veniți la slujbă pentru poze. El a simțit, însă, că nu este momentul pentru poze, ținând cont de scopul spiritual pentru care a mers la mănăstire și a fost nevoit să-i refuze pe fani.

Sunt şi un bun creştin ortodox, ca cei mai mulţi cei ce mă înconjoară. Cum sărbătoarea Maicii Domnului m-a prins în zonă, nu puteam rata să nu fiu prezent la kilometru zero al Ortodoxiei Româneşti. Oamenii m-au recunoscut, cum era şi firesc, într-un fel. Şi m-am trezit că unii voiau să facem poze acolo. Cu regret a trebuit să-i refuz. Le-am explicat că în ziua Maicii Domnului nu putem face aşa ceva şi le-am promis că vom recupera cu prima ocazie.

Sper ca toţi să mă fi înţeles. Mai ales că nu au fost deloc puţine rugăminţile sau propunerile pe acest subiect. Le-am respins însă pe toate, de la un capăt la altul, fără niciun fel de regret”, a spus chef-ul.