Ce rentă viageră are Marian Drăgulescu, unul dintre cei mai medaliaţi sportivi români: „Îţi asigură un trai cel puţin decent”

Fostul gimnast Marian Drăgulescu este unul dintre cei mai titrați sportivi din România. De-a lungul carierei sale în gimnastica de performanță, acesta a adunat 31 de medalii la campionatele europene, mondiale și jocuri olimpice. Pentru performanțele sale, Marian Drăgulescu este recompensat de Statul Român.

23 feb. 2023, 18:01
Ce rentă viageră are Marian Drăgulescu, unul dintre cei mai medaliaţi sportivi români: „Îţi asigură un trai cel puţin decent”

Marian Drăgulescu, în vârstă de 42 de ani, a dezvăluit ce rentă viageră primește de la statul român pentru performanțele pe care le-a avut de-a lungul carierei, iar aceasta nu este deloc de neglijat, atingând pragul maxim prevăzut de lege.

Marian Drăgulescu a dezvăluit, pentru as.ro, ce rentă viageră primește. Acesta încasează 16.000 de lei.

„Nu se poate spune că din gimnastică strângi o sumă de bani să poţi să stai acasă. Nu sunt o persoană care să stea acasă, mie îmi plac provocările, îmi setez obiective pe care să le ating. Sunt publice aceste rente viagere. E un mare avantaj pentru noi, că o avem când ne retragem din activitate. Cât eşti în activitate, nu beneficiezi de ea.

Citeşte şi: Gigi Becali, mesaj tranșant pentru Mihai Stoica, după ce a anunțat că se gândește să plece de la FCSB: „O să moară odată cu FCSB! O să stea lângă mine toată viața!”

Sunt anumite criterii pentru acordarea acestei rente viagere. Ele se acordă pentru cei care sunt campioni mondiali, europeni, iar la Jocurile Olimpice intră toate medaliile, aur, argint, bronz. Fiecare medalie are o cotaţie dintr-un salariu mediu brut pe economie. Există un prag, nu poţi trece de el. Pragul este 16.000 de lei. Îţi asigură un trai cel puţin decent”, a declarat campionul la gimnastică artistică.

În plan personal, Marian Drăgulescu a fost căsătorit cu Larisa, împreună cu care are doi copii, Beaterice și Richard. Sportivul a divorțat de prima sa soție în anul 2008. Ulterior, acesta s-a recăsătorit cu Corina, însă și cel de-al doilea mariaj s-a sfârșit, în anul 2019. În prezent, Marian Drăgulescu și-a regăsit liniștea alături de o o tânără pe nume Simona.

Citeşte şi: Anunțul șocant al unui fotbalist din naționala de fotbal a României. „Am devenit rus!”