Ce rişti dacă ai aceeaşi parolă la mai multe conturi online

Un sondaj realizat de Kaspersky Lab a demonstrat că numeroși utilizatori nu au destulă grijă cu parolele lor. Numai 38% creează câte o parolă complexă pentru fiecare cont, în timp ce o persoană din șapte (14%) are o singură parolă pentru toate conturile sale. Acești utilizatori riscă să le fie compromise mai multe conturi simultan, în cazul unui furt de date.

09 mai 2016, 15:57
Ce rişti dacă ai aceeaşi parolă la mai multe conturi online

Gradul de risc nu este cu mult mai mic pentru aceia care folosesc câteva parole pentru un număr mai mare de conturi (36%) sau pentru cei care folosesc variațiuni ale aceluiași tipar (12%). Ceea ce complică și mai mult lucrurile este că, potrivit unui alt studiu Kasperky Lab, un utilizator din zece vine cu parole formate din mai puțin de opt caractere, în timp ce 12% nu încearcă să-și facă parolele mai greu de ghicit folosind, de exemplu, majuscule, combinații de cifre și litere, semne de punctuație sau alte trucuri similare.

Mai mult, studiul a arătat că utilizatorii se pun în pericol, păstrându-și parolele în locuri ușor accesibile și nesecurizate. Peste jumătate (57%) dintre respondenți au recunoscut că își păstrează parolele pe o bucată de hârtie, în telefon, în documente din computer sau le au salvate în browser.

Iar în momentul în care browser-ul se oferă să le salveze parolele, o treime (36%) dintre respondenți sunt gata să accepte, lăsându-se, astfel, pe mâinile infractorilor cibernetici sau ale persoanelor rău intenționate care ar putea să preia controlul asupra dispozitivului lor.

Citeşte mai mult pe greatnews.ro