Ce rişti când nu ai grijă de tine

Pentru a menține corpul sănătos, este foarte important să fie evitate și prevenite problemele mentale și fizice. Sănătatea fizică este strâns legată de alimentația pe care o ai. Dacă stilul de viață este unul sănătos, nu numai că este menținut un control asupra greutății, ci scade și riscul de îmbolnăvire.

RomaniaTV.net
21 iun. 2018, 07:06
Ce rişti când nu ai grijă de tine

Problemele pe care un om le poate dezvolta când nu se simte bine din punct de vedere fizic sunt numeroase, însă iată care sunt principalele.

Diabet

Consumul excesiv de alimente procesate, de zahar rafinat și o dieta este bogată în grăsimi, pot crește riscul de diabet. Organismul suferă în momentul în care nu primește substanțe nutritive, îmbolnăvindu-se de cele mai multe ori.

Colesterol mărit

Nivelul crescut de colesterol poate fi provocat de alimentația bogată în grăsimi. Stilul de viață foarte activ și dieta necorespunzătoare te „obligă” să mănânci aproape zilnic mâncare procesată. Acestea nu conțin o cantitate mare de substanțe nutritive, fiind în schimb bogate în grăsimi trans, despre care știm că sunt foarte nocive, crescând riscul mai ales de cancer.

Citeşte şi Alimente sănătoase care cresc riscul de îmbolnăvire

Afecțiuni cardiovasculare

Deficiențele nutriționale, lipsa alimentelor bogate în fibre, lipsa antrenamentului fizic, toate pot avea ca rezultat afecțiuni cardiovasculare. Mai mult, ele cresc riscul de depunere de plăgi pe pereții vaselor de sânge, care împiedică fluxul sangvin să ajungă în tot organismul.

Hipertensiune arterială

Prin consumul ridicat de zahăr, sare, cafea și mâncare de tip fast-food, hipertensiunea arterială devine o problemă. Foarte mulți oameni nu știu că tensiunea arterială crescută poate afecta starea generală de sănătate. Recomandat este să se verifice săptămânal valorile tensiunii.

Depresie

Oamenii din întreaga lume au început să își facă tot mai multe griji față de numărul de kilograme pe care-l au. Pentru a slăbi, mulți dintre ei încep să țină diete drastice, care provoacă de cele mai multe ori carențe nutritive. Apoi, tulburările mentale încep să apară, cea mai frecventă fiind depresia. Totodată, schimbările pe care le faci în stilul de viață pot duce la apariția depresiei.

Multe probleme de sănătate pot fi prevenite dacă alegem să avem mai multă grijă de noi. Așadar, alege să fii sănătoasă!

5 afecțiuni care te pot îmbolnăvi de depresie