Ce riști dacă parchezi mașina pe locul altcuiva, în București. Consecințele unui astfel de gest sunt mai rele decât ți-ai imagina

Dacă parchezi mașina pe locul altcuiva, în București, este bine să știi și ce sancțiuni poți primi. Consecințele unui astfel de gest sunt mult mai rele decât ai putea crede, iar plata unei amenzi substanțiale este cea mai ”ușoară” dintre ele.

08 iun. 2023, 16:45
Ce riști dacă parchezi mașina pe locul altcuiva, în București. Consecințele unui astfel de gest sunt mai rele decât ți-ai imagina

Să parchezi mașina pe locul de parcare pe care îl găsești liber este o practică uzuală, în special în București. Doar că, dacă acel loc de parcare este unul personalizat. riști mai multe decât ți-ai putea închipui.

Mulți bucureșteni au ales să își cumpere locuri de parcare personalizate, tocmai pentru a avea ceritudinea că au unde să își parcheze mașina, într-un oraș în care lipsa locurilor de parcare este una cronică. Chiar și așa, însă, ei ajung în neplăcuta situație de a găsi locul de parcare ocupat de alt autoturism. Pe scurt, plătești locul, dar nu-l ai!

Citește și Fetița de 12 ani, găsită moartă în lada patului, a fost condusă pe ultimul drum. Gest revoltător făcut de mama ei, chiar în ziua înmormântării

Pentru a evita astfel de situații, au fost implementate mai multe metode prin care șoferii care ocupă locurile de parcare personalizate, pentru care alții plătesc, să fie sancționați. Și nu doar pecuniar. Legea în vigoare prevede posibilitatea ca şoferul care ocupă locul de parcare al altui şofer să plătească o amendă. Dar nu numai. Sunt situații în care mașina parcată pe un loc de parcare personalizat poate fi ridicată de autorități. Iar dacă se ajunge la o astfel de măsură, taxele pe care le va avea de achitat șoferul care a parcat abuziv sunt mult mai mari, dincolo de amenda în sine.

Citește și  Ultimul mesaj postat de Stephan Pelger, înainte de a-și pune capăt zilelor. Era fericit și cu zâmbetul pe buze

Conform legii în vigoare, locul de parcare personalizat, pentru care se plătește o taxă, poate fi ocupat fără probleme, de un alt șofer, în intervalul 08.00 – 18.00. În afara acestui interval, însă riscurile sunt foarte mari ăentru aceia care ale gă parcheze pe un loc personalizat. În mod uzual, amenda pentru un astfel de gest este de 1500 de lei, dar ea poate fi mai mare, în funcție de normele în vigoare ale autorităților locale.

În acest moment, în București sunt doar 250.000 de locuri de parcare, total insuficiente pentru un oraș sufocat de numărul de mașini. În acest moment, în București, în funcție de sector, taxa pentru un loc de parcare personalizat este de 300-600 de lei pe an.