Ce rochii de mireasă se poartă în anul 2024. Simplitatea conduce, în combinație cu pene, perle sau cristale

Fiecare femeie își dorește să strălucească în ziua marelui eveniment din viața sa, iar ziua nunții rămâne una cu totul deosebită în inimile celor care urmează să își declare iubirea veșnică. Dacă ești în căutare de idei pentru un asemenea eveniment, atunci rămâi aici și află ce rochii de mireasă sunt în trend!

26 ian. 2024, 11:27

Atunci când alegi o rochie de mireasă trebuie să ții cont de mai multe aspecte. Trebuie să iei în calcul formele, detaliile, culorile și țesăturile.

Citește și Cât costă o nuntă în 2023, după valul puternic de scumpiri. Nu doar mirii vor resimți prețurile, ci și invitații

Experții în modă au întocmit un ghid pentru a-ți fi mult mai ușor să alegi o rochie care să fie în trend, iar pentru femeile care se pregătesc să devină mirese în acest an, tendințele spun că detaliile joacă un rol cheie când vine vorba de ținuta perfectă.

Rochia de mireasă este cireașa de pe tort a fiecărei nunți, iar anul 2024 este al mireselor cu personalitate, care știu ce își doresc și vor să iasă din tipare, însă cu simplitatea de mână!

Fondatoarea Marquise și fashion designer-ul preferat de mirese în ultimii ani, Andreea Mărcuță, a spus ce anume se poartă anul acesta.

„Rochiile cu aplicații spectaculoase, care reprezintă și punctul nostru forte, prin care ne diferențiem complet de restul pieții, sunt atracția principală și prima alegere a mireselor care ne trec pragul. Realizate de zeci de mâini care lucrează minuțios zeci și sute de ore pentru o singură rochie, aceste aplicații spectaculoase (din pene, perle sau cristale) oferă unicitate și o prețiozitate aparte”

„Rochiile mini revin în forță și în acest an pe marile podiumuri și în topul preferințelor viitoarelor mirese. Mai îndrăzneață, mai scurtă, și mai populară ca niciodată, rochia mini poate fi purtată ca primă opțiune sau ca a doua rochie, pentru momentul petrecerii.

Aplicațiile din pene au început să fie din ce în ce mai populare în ultimii ani, însă în anul 2024 designerii au promovat acest tip de aplicații și mai mult în colecțiile lor, oferind acea notă de glamour și opulență dorită pentru un moment atât de important precum ziua nunții”, a mai spus ea.

„Costumele elegante / Rochiile-sacou / Piesele separate au luat locul tradiționalei rochii de mireasă din ce în ce mai des în ultimele sezoane, aflându-se acum în topul preferințelor mireselor care preferă un design modern în locul celui clasic.

Putem observa în tendințele acestui an costume cu o strălucire aparte, cu elemente spectaculoase și linii îndrăznețe. Sunt piese ușor de purtat, confortabile și cool în același timp, ce pot fi ușor repurtate ulterior, în mai multe contexte”, a continuat Andreea Mărcuță, potrivit OKMagazine.ro.

”Rochii de mireasă în alte culori”

De asemenea, designer-ul a mai precizat că deși femeile pot opta pentru rochii simple, ele trebuie să aibă și ceva spectaculos. Astfel, anul acesta se regăsesc liniile clasice, minimaliste, dar care să scoată în evidență mireasa.

Rochiile simple, timeless, dar cu un touch spectaculos. Și în acest an regăsim liniile clasice, minimaliste, însă cu o notă de glamour care scoate în evidență mireasa anului 2024 și îi conferă prețiozitate.

„Fundele. Fie că le regăsim în ținuta pentru cununie sau în cea pentru ceremonie, ca element decorativ al rochiei sau al costumului din 2 piese, discrete sau oversized, fixe sau detașabile, fundele ocupă un loc important în trendurile anului 2024.

Citește și Generaţia Z schimbă tradiţia! McDonald’s lansează meniul de nuntă, costă 200 de euro. Cum arată tortul mirilor

Rochiile de mireasă în alte culori față de clasicul alb sau ivoire. Fie că este o broderie aurie sau argintie lucrată manual, fie că este un rose sau bleu pastel, cu o lucrătură manuală din cristale, va fi cu siguranță o ținută de impact pentru cununie, dar și pentru ceremonie, pentru acea mireasă care își dorește să iasă din tiparele clasice”.