Ce s-a întâmplat cu bătrâna din Constanţa care a sunat la 112 să anunţe că moare de frig şi de singurătate

Bătrâna de 85 de ani, din Constanța, care a sunat la 112 și a cerut ajutor la 112 că moare de frig și de singurătate, a ajuns vineri la spital.

03 feb. 2023, 22:10
Ce s-a întâmplat cu bătrâna din Constanţa care a sunat la 112 să anunţe că moare de frig şi de singurătate

Caz revoltător la Constanța! Bătrâna în vârstă de aproape 85 de ani a ajuns în sfârșit la spital, acolo unde primește îngrijiri de specialitate. În urmă cu câteva zile, femeia a sunat la 112 pentru că se temea că va muri de frig şi singurătate.

A lucrat 33 de ani ca tehnician agronom și din păcate nu mai are pe nimeni care să o ajute, deoarece fiul și soțul ei au murit în urmă cu mai bine de zece ani. Acum, bătrâna louiește într-un bloc vechi, într-o cameră mică, cu pereții scorojiți, fără apă și căldură.

Citiți și: Mobilizare impresionantă a românilor după ce cazul bătrânei din Constanţa care a sunat la 112 ca să anunţe că moare de frig şi de singurătate a fost făcut public

Bătrâna din Constanța s-a simțit rău după vizita a două angajate de la Serviciul de Asistenţă Socială

Femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale după vizita a două angajate de la Serviciul de Asistenţă Socială al Primăriei Constanța, care s-au purtat rău cu bătrâna. În loc să o ajute, cele două femei ar fi țipat la tea și i-ar fi vorbit pe un ton dur, potrivit Observator de Constanța.

„Stau și mă gândesc de multe ori. Azi noapte mi-a fost cam rău. Nu ne-am certat, dar față de o zi înainte cu totul schimbat. În rău. Domnul Gabriel mi-a zis că dacă nu era acolo mă luau. Ce m-a deranjat este că încă cu o zi înainte am întrebat: merg la azil, dar casa îmi rămâne? Și mi-au spus că da. Ieri mi-au zis că odată ce plec, nu mă mai leagă nimic. Ieri chiar sincer vă spun, nu m-am putut abține și am început să plâng.  M-am speriat, azi-noapte n-am dormit deloc, am fost foarte agitată. Și acum nu mă simt bine”, a mărturisit Elena Bocioagă.

La scurt după vizita celor două femei, bătrâna a început să se simtă rău. Bătrâna spune că nu a reușit să doarmă deloc și i-a crescut tensiunea. Polițistul local care a făcut public cazul a sunat la 112 și a chemat salvarea.

Conducerea Primăriei Constanța a aflat despre comportamentul celor două angajate de la Asistență Socială.

Șefa serviciului de Asistență Socială susține că avea cazul bătrânei în monitorizare, nu poate explica de ce nu știa că bătrâna nu are apă curentă de ani de zile și că în locuință este la fel de frig că afară și că abia reușește să supraviețuiască. Realitatea este, însă, că toate vizitele și verificările au început abia după apariția în presă a cazului.

„Îmi cere eu scuze public și anticipat dacă a fost un comportament neadecvat, nu pot să promit că nu se va mai întâmpla. Eu am să socotesc că astăzi mi-ați adus la cunoștintă cazul. Cu acordul domnului primar, o să fac verificări suplimentare. Și o să luăm măsurile necesare, în limita în care legea ne permite”,  a declarat astăzi, city managerul Constanței, Felicia Ovanesian.

Citiți și: Mai mulți copii din Constanța îngheață în grădiniță. Părinții tună și fulgeră: ”Copiii răcesc de la frig”