Mai mulți copii din Constanța îngheață în grădiniță. Părinții tună și fulgeră: ”Copiii răcesc de la frig”

Situație șocantă la o grădiniță din Constanța! Părinții copiilor de la Grădiniţa Roboţel se plâng de mai multe zile că micuții lor îngheață de frig, din cauza unei avarii pe care autoritățile nu au reușit să o rezolve de mai bine de o săptămână.

30 ian. 2023, 17:05
Mai mulți copii din Constanța îngheață în grădiniță. Părinții tună și fulgeră: ”Copiii răcesc de la frig”
Mai mulți copii din Constanța îngheață în grădiniță

Mai mulți copii din Constanța îngheață în grădiniță. Oamenii sunt revoltați și se tem ca cei mici să nu se îmbolnăvească din cauza frigului.

Citește și Postarea virală a unui maghiar născut şi crescut în România: „Mulţi ani am încercat să fac pace între aceste două naţii. Eu o să mor, dar am copii, nepoţi care vor trebui să trăiască în aceeaşi ură pentru că au diacritice urâte în nume”

Mai mulți copii din Constanța îngheață în grădiniță

Reprezentanții Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanța au anunţat că în perioada în care unităţile de învăţământ vor rămâne fără căldură vor modifica programul.

“Nu este căldură în grădiniţă. Nu a fost nici săptămâna trecută. Copiii răcesc de la frig. Suntem în 2023 şi ar fi trebuit să avem un minim de condiţii. Există o aerotermă în sala fetiţei, dar unii au zis să o închidă că sare siguranţa. Copiii au fost ţinuţi şi la program prelungit. Acolo problema e şi mai rea, că ei nu mai sunt în mişcare, nu au nici pături”, a declarat mama a doi copii care merg la grădiniţa Roboţel.

Directoarea grădiniţei, Mihaela Dardac, a spus că problemele cu căldura sunt cauzate de o avariile la sistemul de termoficare din apropierea instituției.

“În grădiniţa noastră este oprită furnizarea agentului termic din cauza unei avarii. Primăria Constanţa împreună cu punctul termic de care aparţine grădiniţia ne-a comunicat că problema va fi rezolvată în cursul acestei nopţi şi că mâine vom avea iarăşi căldură în grădiniţă. Nu este vina grădiniţei noastre, noi am încercat să facem tot posibilul să încălzim sălile de grupă. Încercăm prin mijloace proprii să încălzim sălile de grupă, dar sălile sunt foarte mari, nu au calorifelele noastre aceeaşi capacitate cum sunt cele de la Termoficare. Să sperăm că problemele vor fi rezolvate şi de mâine vom avea căldură”, a declarat Mihaela Dardac.

Directoarea instituției a subliniat faptul că grădiniţa a rămas fără căldură joi și că problema nu s-a rezolvat în cursul acelei zile, iar vineri căldura a venit pentru câteva ore, însă din păcate luni furnizarea cu agentul termic a fost din nou oprită.

Sorin Mihai, Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, a declarat că unităţile de învăţământ care vor rămâne fără căldură din cauza unor astfel de avarii trebuie să își modifice programul.

“Am discutat acum cu doamna directoare de la grădiniţa Roboţel. Se va lua hotărârea de modificare a programului pentru perioada în care este sistată furnizarea agentului termic, începând cu această zi.

Am fost anunţaţi şi de către Colegiul Naţional de Arte Regina Maria Constanţa că există o situaţie similară, deja s-a luat măsura modificării programului. În momentul în care directorii ne comunică, stabilim împreună cu aceştia care sunt măsurile ce trebuie să fie luate. De asemenea, vom reveni în comunicarea instituţională cu Societatea Termoficare, pentru a ne asigura că avem o transmitere eficientă şi rapidă a situaţiilor în care se produc avarii, pentru a le înainta informaţia respectivă directorilor, în timp util”, a declarat Sorin Mihai.

Citește și Orianda și Călin Donca, cei mai tineri părinți milionari din România: „Nu este foarte simplu să ai o casă cu cinci copii mici”