Ce s-a întâmplat cu medicul Camelia Roiu, cea care a publicat imaginile cu viermii pe un pacient de la Spitalul de Arşi

Medicul Camelia Roiu, cea care a publicat un film cu viermii care colcăiau pe un pacient, lucrează în continuare la Spitalul de Arși din București. Doctorul ar fi încercat să își găsească un loc de muncă în altă parte, nimeni nu a vrut să o angajeze.

04 nov. 2019, 14:45
Ce s-a întâmplat cu medicul Camelia Roiu, cea care a publicat imaginile cu viermii pe un pacient de la Spitalul de Arşi

„Camelia Roiu, un medic excepțional, nu a avut ceva de câștigat, pentru că ea este tot la Spitalul de Arși, ca să o citez: «nu mă angajează nimeni nicăieri, am mai încercat diverse variante». (Cum o privesc cei de acolo?) Rău. Și înainte tot rău o priveau, dar noi n-am sfătuit-o să iasă public. Sfatul nostru a fost să nu iasă public, dar a simțit această nevoie. Relația dintre surse și ziariști e o relație liberă, sursele uneori ne critică”, a declarat Cătălin Tolontan, la Digi24.

Mărturia CUTREMURĂTOARE a medicului care a filmat pacientul cu larve pe răni: Asist neputincioasă la un malpraxis care este perpetuat

Tolontan susţine că marea satisfacţie pe care medicul Camelia Roiu o are este că pacienții îi sunt aproape, iar oamenii îi strâng mâna atunci când o văd pe stradă.

„E un lucru care te încarcă, într-un fel. E puțin, dar în Romania puțin cu puțin se face binele. Nu suntem consistenți și grațioși când facem bine totdeauna, suntem de cele mai multe ori vulnerabili și nu prea convingători. Camelia Roiu a făcut un mare bine atunci când a dezvăluit lucrurile de la Spitalul de Arși. Că i se întoarce uneori în forme neașteptate acest bine, și-a asumat acest lucru. La jurnaliști nu e curaj, e o meserie. Trăim într-o democrație, nu ni se poate întâmpla nimic, să zicem”, a adăugat jurnalistul.

Camelia Roiu a intrat în atenția publică după ce dezvăluit situația de la Spitalul de Arși din Capitală. Imaginile filmate cu pacientul, decedat ulterior, pe ale cărui răni se plimbau viermii au determinat declanșarea unei anchete penale. Mai mult, Ministerul Sănătății a decis închiderea Secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși.