Ce s-a întâmplat în ultimele clipe de viață ale subprefectului de Sălaj, Virgil Ţurcaş: „Careva a strigat CADE!”

Ieri, 22 iunie 2022, în România a avut loc o nouă tragedie. Subprefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, a murit, după ce peste el a căzut o grindă a unui foișor, construit ilegal, care l-a strivit.

22 iun. 2022, 20:29
Ce s-a întâmplat în ultimele clipe de viață ale subprefectului de Sălaj, Virgil Ţurcaş: „Careva a strigat CADE!”

Matorii care se aflau la fața locului povestesc terifiați ce s-a întâmplat, de fapt, în acel moment fatidic. Virgil Ţurcaş a avut o soartă, demnă de cele mai îngrozitoare filme horror.

Cum și-a petrecut subprefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, ultimele clipe din viață

De fapt, spun martorii, Virgil Ţurcaş, nu trebuia să fie prezent ieri, în locul unde avea să își găsească sfârșitul. Invitaţia a venit pe ultima sută de metri, iar el a acceptat-o fără să stea prea mult pe gânduri.

Citește și: Subprefectul judetului Sălaj mort după ce un acoperiş luat de vijelie a căzut peste el

Mai mult, construcţia care s-a prăbuşit peste el şi l-a strivit nu avea autorizaţie. Parchetul a deschis o anchetă. Tragedia care i-a pus capăt vieții politicianului s-a petrecut chiar în fața marilor judeţului Sălaj şi ai mai multor primari din zonă şi toţi vor fi audiaţi.

Primarul localităţii unde a murit edilul a povestit pentru News Hour With CNN cum a încercat să-l salveze pe subprefect şi cum nici el nu trebuia să fie în foişorul morţii.

„La un moment dat a venit o rafală mai puternică şi careva a strigat cade! În momentul ala m-am întors, am văzut că acoperişul se duce. Noi stateam la masă”, povesteşte Marian Mirişan, primarul comunei Horoatu Crasnei.

La momentul tragediei, zece oameni se aflau în foișor

Atunci când tragedia s-a produs, în „foișorul morții” se aflau zece oameni. În fracţiuni de secundă, fiecare a încercat să se salveze. Unii au sărit de acolo, alţii s-au adăpostit.

„Domnul subprefect cred că a incercat să se ridice în picioare. S-a întors şi a venit grinda şi l-a prins chiar pe piept şi l-a dus înspre masă şi l-a prins între masă şi grindă”, mai spune primarul.

Inițial, toți au încercat să ridice grinda. N-au putut s-o mişte, nici măcar un centimetru

Marian Mirişan a povestit cum au decurs ultimele minute din viaţa fostului subprefect: „Cu o drujbă am tăiat masa şi aşa am reuşut să-l scoatem afară.”

Citește și: Niciun vinovat. Cazul Bisericii vandalizate din Titan, inscripționată cu însemne „LGBT”, clasat de procurori | EXCLUSIV

Subprefectul era inert. Nu respira iar inima încetase să-i mai bată. „Eu i-am făcut masaj cardiac. După vreo 40-50 de apăsări am simtit că inima începe să împingă. Avea bătăi. Un coleg primar de la Cizer i-a facut respiratie”, îşi aminteşte Marian Mirişan.