Ce s-a întâmplat și unde a aterizat, până la urmă, avionul-fantomă văzut în România

Avionul-fantomă care a traversat, miercuri, în mod ilegal prin spațiul aerian al Ungariei, României și Serbiei a aterizat în localitatea Tărgoviște din Bulgaria.

09 iun. 2022, 16:51
Ce s-a întâmplat și unde a aterizat, până la urmă, avionul-fantomă văzut în România

Localitatea Tărgoviște din Bulgaria are câteva mii de locuitori și se află în nord-estul țării. Aici există un aerodrom civil pe care însă nu a mai aterizat nimeni de zeci de ani.

Avionul-fantomă a aterizat în orașul Târgiviște din Bulgaria

În prezent, membrii echipajului se află în custodia autoritățile din țara vecină României, fiind interogați de procurori. Aceștia vor să afle ruta avionului care a intrat în spațiul aerian bulgar, zburând la altitudine mică, scrie antena3.

Directorul general al Aeroportului Internațional din Debrețin, János Vajda, a declarat pentru presa maghiară că, în pofida informațiilor distribuite inițial la nivelul zilei de ieri, aeronava Beechcraft nu a decolat de pe respectivul aeroport.

Citește și: ALERTĂ MAXIMĂ! Un pod peste Siret s-a rupt în două la doar 6 luni de la inaugurare VIDEO

Dar, până la urmă, avionul de mici dimensiuni a aterizat pe aeroportul din Hajdúszoboszló, care aparține unei asociații sportive. Informația a fost confirmată de directorul general al acestei asociații, István Juhos.

Aeronava venea din Lituania

Din primele informații reese că aeronava venea din Lituania și a aterizat la Hajdúszoboszló fără a avea o aprobare în acest sens. Cinci sau șase persoane au coborât și au alimentat cu benzină din bidoanele pe care le aduseseră în avion.

Potrivit presei din Ungaria, poliția sosise deja la aeroport și a încercat să-i împiedice pe ocupanții aeronavei să decoleze din nou dar fără succes. După 10-15 minute de stat la Hajdúszoboszló, micul avion s-a ridicat din nou în aer.

Opt minute mai târziu, avionul a fost interceptat de aparate Gripen de la baza Kecskemét, dar aparatul – după cum se știe deja – nu a răspuns la apeluri radio sau semnale vizuale.

Autoritățile din Bulgaria au confirmat oficial abia joi dimineață că aeronava Beechcraft a aterizat în această țară, fără a preciza locul unde s-a întâmplat acest lucru.

Citește și: Volodimir Zelenski avertizează: „Vine foametea! Nu scapă nimeni!”

Avionul a fost escortat de două aparte F-16 ale SUA din spațiul aerian românesc. „S-a stabilit că avionul a aterizat în țara noastră și, cu asistența Ministerului de Interne, a fost localizat locul de aterizare. Cazul este în curs de investigare”, a comunicat instituția bulgară.