ŞCOLI ÎNCHISE. Ce s-ar putea întâmpla, în toamnă, dacă ar apărea un al doilea val de infectări. Orban: „Lucrurile sunt foarte clare”

Premierul Ludovic Orban a declarat, la Digi24, că au existat multe persoane care au cerut redeschiderea şcolilor, însă, în urma analizelor efectuate, Guvernul a ajuns la concluzia că există „foarte multe riscuri” şi, astfel, a luat decizia reluării cursurilor în septembrie. Prim-ministrul a făcut referire şi la situaţia în care un al doilea val de infectări va apărea în toamnă.

RomaniaTV.net
28 apr. 2020, 04:55
ŞCOLI ÎNCHISE. Ce s-ar putea întâmpla, în toamnă, dacă ar apărea un al doilea val de infectări. Orban: „Lucrurile sunt foarte clare”

ŞCOLI ÎNCHISE. Orban a spus că, în cazul în care ne vom confrunta cu un al doilea val de infectări, Guvernul va lua toate măsurile care vor fi necesare pentru protejarea elevilor şi cadrelor didactice: „Dacă va veni al doilea val, trebuie să ne prindă foarte bine pregătiți. În funcţie de situaţie vom lua toate măsurile care se impun. Guvernul, de exemplu, a decis poate printre primele țări să suspende cursurile în școli și facultăți, pentru că așa am considerat necesar”.

Cum se vor desfăşura BAC 2020 şi Evaluarea Naţională 2020. Preşedintele Klaus Iohannis a făcut anunţul 

Premierul a mai afirmat că, în pofida faptului că foarte mulţi au cerut redeschiderea şcolilor de la 1 iunie, Guvernul a identificat o serie de riscuri la care a decis să nu-i expună pe copii: „După o analiză extrem de aprofundată, pentru că au fost foarte multe voci care au cerut redeschiderea şcolilor, am luat această decizie de a menţine suspendate cursurile şi de a relua şcoala în toamnă. Pentru că, în evaluarea pe care am făcut-o, extrem de amănunţită, am identificat foarte multe riscuri în cazul deschiderii şcolilor. Aici lucrurile sunt foarte clare: viaţa, sănătatea elevilor şi profesorilor trebuie puse pe prim plan„.

Orban a adăugat, totodată, că nu se pune problema îngheţării anului şcolar.

În ceea ce priveşte cunoştinţele se poate stabili un mecanism prin care acestea să ajungă la elevi. Evident, ne propunem clar să închidem anul şcolar şi ne propunem ca examenul de evaluare, de bacalaureat să fie luate, astfel încât să permitem elevilor din clasa a VIII-a, din clasa a XII-a să continue şcoala pe treapta care urmează în procesul educaţional”, a declarat Ludovic Orban, potrivit sursei citate.


loading...