Ce să faci ca să scapi de răceală în 24 de ore. De reținut: Vitamina C NU e de mare ajutor

Majoritatea oamenilor au un ritual aparte de a face faţă răcelii, încă de la primele simptome. Fie merg la farmacie, fie se tratează acasă cu ceaiuri sau pastile uitate prin dulap. Specialiștii susțin că răceala poate fi alungată în maxim 24 de ore.

16 ian. 2024, 13:12
Ce să faci ca să scapi de răceală în 24 de ore. De reținut: Vitamina C NU e de mare ajutor

Răceala este mai frecventă în anotimpul rece și se manifestă prin infecții ale tractului respirator superior, mai ales nas, gât și sinusuri. Adulții se pot aștepta să răcească de la două până la trei ori pe an, în timp ce copiii pot răci mai mult de 10 ori. Însă este și o veste bună. Cercetătorii au descoperit cum putem scăpa de strănutat, tuşit sau febră în cel mult 24 de ore.

Cum să scapi de răceală în doar 24 de ore

Simptomele răcelii sunt comune: durere în gât, de cap, tuse, răgușeală și nas înfundat. Deși nu există o modalitate dovedită de a scăpa de răceală, există câteva remedii care pot ajuta la ameliorarea simptomelor cu care vă confruntați, explică Thorrun Govind, un cunoscut farmacist din Marea Britanie.

De regulă, copiii răcesc mai frecvent decât adulții și fac mai multe răceli decât orice alte boli. Copiii fac însă, de cele mai multe ori, forme ușoare de boală care trec de la sine. La adulți, situația se schimbă!

Deși mulți cred că vitamina C ajută împotriva răcelii, v-ați înșelat! Există alte remedii benefice care luptă împotriva simptomelor enervante cauzate de răceală. VEZI AICI care sunt!