Ce să faci când soţul tău este băiatul mamei

Încă de la primele întâlniri  pe care le-ai avut cu soţul tău, ai realizat că este încă băiatul mamei, iar viaţa în cuplu era pe locul secund. Ai crezut că odată căsătoriţi lucrurile se vor schimba, iar acum eşti dezamăgită că a rămas tot băiatul mamei, iar viaţa în cuplu are de suferit. Citeşte mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să rezolvi această problemă înainte ca viaţa în cuplu să se transforme într-un dezastru total.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 05:23
Ce să faci când soţul tău este băiatul mamei

Trebuie să vă transformaţi într-o echipă

Tu si sotul tau sunteti un tot unitar si este nevoie ca toate deciziile legate de activitatile familiei sa le luati impreuna. Daca el de fiecare data rearanjeaza programul comun doar pentru a da o fuga pana la mama, spune-i ca esti deranjata de acest lucru. Sotul tau trebuie sa seteze anumite limite cand este vorba de relatia cu mama sa, iar tu trebuie sa devii prioritatea numarul unu in viata sa.

Sacrificaţi-vă puţin

O componenta importanta a casniciei este sa petreceti timp cu familia celuilalt. Daca pe sotul tau il face fericit sa ia masa impreuna cu mama sa, atunci insoteste-l din cand in cand si nu te mai plange de fiecare data. Daca sotul tau este fericit, asa va fi si soacra ta. Este adevarat, asta inseamna sa renunti la o seara pe care o puteati petrece impreuna, doar voi doi, insa gandeste-te si la sacrificiile pe care sotul tau le-a facut sa fie cu tine. Poate ca si el a pierdut ore alaturi de tine ajutandu-te sa alegi cea mai potrivita pereche de pantofi, fara sa zica ceva sau a renuntat la iesirea cu baietii pentru o seara romantica alaturi de tine.

Nu concura cu soacra

Poti sa-ti urasti soacra cat vrei, insa daca sotul tau trece de partea ei, atunci el este de fapt problema. Tu esti sotia lui, iar el nu are nici o scuza sa-ti ignore nevoile in favoarea celor ale mamei sale. Daca este importanta pentru el, atunci va stabili granite in legatura cu mama sa si iti va asculta opiniile cand planificati activitati sociale in care este implicata si ea. Daca continua sa-si viziteze mama chiar si in zilele voastre, desi stie ca te raneste, atunci nu te certa cu el. Daca el nu vrea sa priveasca lucrurile si din punctul tau de vedere, atunci trebuie sa pui punct relatiei.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro