Ce să faci dacă ți s-a furat telefonul pe care aveai instalată aplicația Revolut

Revolut a introdus trei noi funcţii în hub-ul de securitate, pentru protejarea de fraudă, în cazul unui furt al telefonului pe care se află instalată aplicația Revolut. Compania a dezvoltat aceste funcţii ca răspuns la creşterea numărului de furturi de telefoane mobile, în marile oraşe în special, şi la ameninţarea continuă a înşelătoriilor de tip phishing, care afectează sectorul serviciilor financiare.
Alina Costache
14 mart. 2025, 20:27
Ce să faci dacă ți s-a furat telefonul pe care aveai instalată aplicația Revolut

„Aceste ameninţări au repercusiuni importante în industria financiară şi reprezintă principalul motiv pentru care Revolut îşi extinde paleta de soluţii de prevenire a fraudelor, în special a fraudelor neautorizate, ce se produc atunci când o tranzacţie este realizată de o terţă parte, fără acordul deţinătorului cardului”, precizează compania.

Cum poți declara furtul

În cazul în care un client îşi pierde telefonul sau acesta este furat, este prioritar ca datele de acces la aplicaţia de banking, datele personale şi alte informaţii importante de pe telefon să fie cât mai bine protejate.

De aceea, Revolut adaugă posibilitatea ca orice client să poată raporta imediat furtul telefonului mobil şi să îşi protejeze informaţiile financiare, cu ajutorul funcţiei Telefon pierdut.

Clienţii pot accesa secţiunea www.revolut.com/report-lost-device de pe laptop/ calculator sau pot solicita unui prieten care foloseşte Revolut să acceseze această secţiune, pentru a face raportarea cât mai repede cu putinţă.

Indiferent de modalitatea de contactare aleasă, de pe laptop sau în aplicaţie, utilizatorii vor avea de parcurs următorii paşi: selectarea echipamentului sau a cardurilor pe care vrea să le blocheze, confirmarea identităţii cu un selfie, schimbarea parolei.

Citește și: BCR, eMAG și Google își unesc forțele și fac revoluție digitală în România. Ce trebuie să știe românii

Cum stopează Revolut atacurile de tip phishing

Atacurile sofisticate bazate pe inginerie socială, cunoscute şi sub denumirea de phishing, le permit escrocilor să colecteze informaţii care le pot permite accesul la conturile bancare ale utilizatorilor. Pentru a preveni aceste situaţii nedorite, Revolut utilizează autentificarea multifactorială, inclusiv verificările bazate pe date biometrice.

Cu ajutorul funcţiei „Logare echipament secundar” clientul va primi imediat notificări dacă altcineva încearcă să acceseze conturile acestuia. Utilizatorul poate să ia măsuri imediat şi, folosind recunoaşterea facială (datele biometrice), poate să restricţioneze accesul la celălalt echipament, iar, ulterior, să updateze parola.

În curând, cu ajutorul funcţiei „Limitele de tranzacţionare” clienţii vor putea să stabilească restricţii pentru conturile lor, pentru plăţile cu cardurile sau transferuri, care se vor reseta la fiecare 24 de ore. Această funcţie poate împiedica răufăcătorii să transfere toate fondurile din conturile utilizatorilor, în cazul excepţional în care ar putea avea acces la acestea. Clienţii vor putea modifica aceste limite prin identificare biometrică.

„Limite de tranzacţionare” şi „Protecţia fondurilor”, care a fost lansată în 2024, constituie un nivel suplimentar de control.

„Prin implementarea acestor funcţii noi, ne propunem să întărim protecţia fondurilor deţinute de clienţii noştri, în cazul în care aceştia ar fi victimele unor escroci lipsiţi de scrupule”, a declarat Woody Malouf, director general, Global Financial Crime, Revolut.

În 2023, Revolut a prevenit fraude estimate la peste 475 de milioane de lire sterline, compania lucrând constant la actualizarea mecanismelor de protecţie pentru a fi cu un pas înaintea escrocilor. De asemenea, compania colaborează cu autorităţi guvernamentale şi cu alte companii de tehnologie pentru a combate fraudele şi a asigura un mediu digital sigur pentru toţi utilizatorii.

Serviciile bancare în Spaţiul Economic European (SEE) sunt oferite de Revolut Bank UAB, o bancă înregistrată în Republica Lituania, autorizată şi supravegheată de Banca Lituaniei şi Banca Centrală Europeană.

Citește și:  Ce pățesc șoferii care refuză să semneze procesul-verbal al amenzii. Li se anulează?

 

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu a făcut senzație la Gala Premiilor GOPO 2025! Actrița a strălucit la 46 de ani
Fanatik.ro
Care este suprafața reală a Bucureștiului? Capitala nu este cel mai mare oraș din țară
Capital.ro
Se schimbă banii. Anunț pentru cei cu care fac plăți cu cardul. Euro ia locul monedei naționale din 2026
Playtech.ro
Cum conduci o mașină diesel ca să consumi mai puțin. Regula pe care puțini o respectă
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Cum vede șeful Inscop finala prezidențială: „9 din 10 votanţi PSD l-ar vota pe George Simion şi nu pe domnul Nicuşor Dan”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Zile libere în iunie. Bugetarii au parte de încă o mini-vacanță
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Extrageri speciale loto de 1 Mai. Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri
Cancan.ro
E însărcinată! Vedeta din România va naște primul copil cu iubitul ei, la peste 1 an de la divorț
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Devine interzis la toate mașinile. UE va da ordin pentru orice țară. România nu va mai putea folosi
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Un detaliu te poate lăsa fără pensie în mai! Anunț pentru pensionarii care primesc banii prin poștă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ce-a înțeles BBC din scandalul Georgescu. Restul lumii încă așteaptă traducerea…