Ce să faci pentru ca maşina de spălat vase să consume la puţin curent electric. Facturile se vor micşora considerabil

Există câteva metode care te vor ajuta să reduci considerabil consumul de curent electric al maşinii tale de spălat vase. Factura la energie electrică va fi mult mai mică dacă vei ţine cont de aceste trucuri.

07 ian. 2022, 13:55
Ce să faci pentru ca maşina de spălat vase să consume la puţin curent electric. Facturile se vor micşora considerabil

Ce să faci pentru ca maşina de spălat vase să consume la puţin curent electric. Vă prezentăm câteva trucuri care vă vor ajuta să folosiţi mai eficient maşina de spălat vase, fără ca aceasta să consume foarte mult curent electric şi apă.

Ce să faci pentru ca maşina de spălat vase să consume la puţin curent electric

În primul rând, trebuie să ţineţi cont de eticheta energetică europeană atunci când vă cumpăraţi maşina de spălat vase. Alegeţi un model care consumă mai puţin, chiar dacă este mai scump. Vă veţi recupera banii plătind mai puţin la facturi.

Citeşte şi Cum scăpați de mucegaiul din mașina de spălat rufe. Trucuri simple la care poate apela oricine

Iată ce să faci pentru ca maşina ta de spălat vase să consume mai puţin:

Întotdeauna trebuie să selectezi programul potrivit pentru vasele pe care le ai de spălat. De exemplu, tava de friptură nu este la fel cu oala în care au fost gătite pastele sau salatiera. Un program scurt sau unul lung, un program la o temperatură scăzută sau unul intens nu sunt la fel. Fiecare este necesar la un moment foarte specific. Restul este risipă.

Înainte de a începe să dai drumul la maşina de spălat, aşteaptă ca aceasta să fie plină. Deşi există modele care au un program de jumătate de încărcătură, este recoamandat să aştepţi până când maşina este plină. Puteți economisi până la 40% apă și 10% curent electric.

Amplasarea vaselor în mașină este foarte  importantă. Cu farfuriile, oalele, tacâmurile și paharele așezate corespunzător, apa și detergentul circulă mai bine și ajung în fiecare colț. În plus, se evită „efectul de umbrelă”, care face ca unele elemente acoperite de altele să nu prindă nimic și să fie lăsate la îndepărtarea lor din mașina de spălat vase aproape la fel cum au intrat.

Îndepărtați cu atenție toate resturile alimentare, în caz contrar, ca prim efect, apa folosita va fi in curand murdara si plină de grăsime, asa ca munca ta, in ciuda temperaturii si a detergentului, isi pierde din eficacitate si este foarte posibil sa fie necesara o a doua spălare. În plus, cele mai mari resturi ajung să se acumuleze în filtre, ajungând să le înfunde, sau în orificiile paletelor care circulă apa, potrivit capital.ro.

Păstrați mașina de spălat vase curată. Doar aşa vei preveni apariţia mucegaiului şi vei prelungi durata de viaţa a acesteia.

Citeşte şi Trucuri pentru maşina de spălat. 5 greşeli frecvente pe care le face orice gospodină