Cum scăpați de mucegaiul din mașina de spălat rufe. Trucuri simple la care poate apela oricine

Mașina de spălat ajunge la un moment dat ca pe sub garniturile de cauciuc să strângă bacterii din hainele noastre, din șosete sau trening. Tocmai de aceea e necesar ca o dată la ceva timp să o igienizăm.

05 ian. 2022, 19:45
Cum scăpați de mucegaiul din mașina de spălat rufe. Trucuri simple la care poate apela oricine

Cel mai mare inamic este mucegaiul din mașina de spălat. El ditruge garniturile și începe să miroasă din ce în ce mai puternic dacă nu e curățat la timp.

Dacă ar fi să-i ascultăm pe producătorii de mașini de spălat, aceștia spun că e bne să curățăm interiorul garniturilor de cauciuc în fiecare lună. În felul acesta scăpați de mucegaiul din mașina de spălat rufe care miroase foarte neplăcut.

Trucuri simple ca să scăpați de mucegaiul din mașina de spălat rufe

Oțetul din vin, ușor diluat cu apă, e foarte util pentru a curăța lunar cuva din inox și garniturile vizibile. Cu o lavetă din microfibră, treaba merge ca pe roate și ai terminat în câteva minute. Oțetul distruge nu doar bacteriile care încep să se depună, ci și depunerile superficiale de calcar unde se adună microbi.

De asemenea, puteți folosi și detergent lichid sau soluții special concepute din comerț.

Dacă mucegaiul s-a instalat deja în mașina de spălat, aveți nevoie de o soluție antimucegai din comerț.

O altă soluție ce va funcționa este bicarbonatul pentru instalația de evacuare. Folosiți periodic, cam de trei ori pe an. Turnați o soluție concentrată din bicarbonat cu apă în suportul pentru detergent și să lăsați mașina să funcționeze la cel mai scurt program, fără stoarcere. Folosiți trei linguri de bicarbonat la o ceșcuță cu apă pentru această soluție. Puteți pune și puțin balsam de rufe, căci lasă un parfum delicat.

Bicarbonatul neutralizează bacteriile și previne mucegaiul pe furtunul care evacuează apa murdară și, totodată, previne și depunerile de calcar.

Scoate și suportul în care se pune detergent și balsam, să îl cureți separat de depunerile lipicioase și mai ales de straturile de detergent care se depun în interior. În spatele acestui suport este un loc unde se dezvoltă adesea mucegaiul din mașina de spălat rufe, așa că trebuie să cureți periodic acest loc.

Citește și Trucuri pentru cele mai atente gospodine! Cum să prepari chifteluțele cu care îți dai pe spate toată familia

Citește și Cum prepari cele mai gustoase brioșe din ouă pentru micul dejun. Rețeta perfectă care înlocuiește clasicele ochiuri sau omletă