Ce să mănânci când ești răcit. Alimentele care te pun pe picioare rapid!

Când ești răcit, parcă nici poftă de mâncare nu ai. Și, totuși, trebuie să ai grijă să mănânci bine pentru a te pune din nou pe picioare.

10 oct. 2023, 13:04
Ce să mănânci când ești răcit. Alimentele care te pun pe picioare rapid!

Simţi că îţi dă târcoale o răceală? Ai gâtul iritat, te supără nasul înfundat, iar starea ta generală este marcată de oboseală? Atunci este momentul să iei in calcul un meniu echilibrat din care să nu lipsească alimentele-cheie care te pot ajuta să învingi mai repede răceala.

Îți sărim în ajutor cu un meniu detaliat, pentru micul dejun, prânz și cină. Dă o fugă la supermarket şi ai grijă să strecori cu generozitate în coşul de cumpărături carne slabă, peşte gras, lactate, legume, fructe colorate şi condimente puternice precum ghimbirul şi ardeiul iute.

Ce să mănânci dimineața când ești răcit? Poţi începe ziua cu un smoothie din fructe de pădure şi mere, bogate în antioxidanţi.

Poţi strecura şi câteva frunze de spanac pentru un plus de fier pentru organismul tău. N-ar strica nici să combini laptele cu musli, pentru că preţiosul lichid alb conţine aminoacizi de calitate, atât de necesari organismului tău pus la încercare de boală. Ai putea varia acest meniu cu un sandviş cu…

Vezi aici ce trebuie să mănânci la fiecare masă atunci când sistemul tău imunitar e slăbit.