Ce să mănânci după o masă copioasă ca să nu te îngraşi

În faţa unui exces caloric, corpul este suprasolicitat, munceşte mai mult încercând să reducă "daunele" generate de radicalii liberi produşi în timpul digestiei alimentelor. Radicalii liberi atacă celulele şi pot favoriza apariţia şi agravarea unor boli cronice, precum afecţiunile cardiace, diabetul şi cancerul. Cu cât mâncăm mai mult, cu atât producem mai mulţi radicali liberi. Iată ce să consumi după o masă copioasă pentru a nu-ţi periclita nici silueta, nici sănătatea.

16 nov. 2014, 16:12
Ce să mănânci după o masă copioasă ca să nu te îngraşi

1. Suc de portocala. Flavonoizii, antioxidanti gasiti in portocala, pot anula efectele negative ale caloriile multe si ale grasimilor in exces ce afecteaza inima, dupa o masa copioasa. Persoanele care obisnuiesc sa consume suc natural de portocale, proaspat stoarse, iti reduc mai eficient nivelul de radicali liberi, dar si alti factor inflamatorii asociati cu boli de inima decat cei care beau doar apa, potrivit lyla.ro.

2. Fructe. Ai avut parte de o masa aproape „pacatos” de bogata? Atunci consuma fructe! Daca mananci fructe bogate in antioxidanti, precum cele de padure, strugirii, kiwi sau ciresele, vei reusi sa-ti reduci nivelul de radicali liberi produsi dupa masa. Mesele bogate caloric neasociate cu fructe, pe termen lung, favorizeaza ingrasare si deteriorarea la nivel celular, care afecteaza totul, de la organele interne la ten. Cu cat organele tale sunt mai protejate, cu atat riscul de a te ingrasa este mai mic.

Citeşte şi Cum să nu te îngraşi iarna. Cele mai bune metode

3. Otet. O lingura de otet la fiecare masa, mai ales daca este bogata in carbohidrati, ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange. O glicemie mai stabila, cu oscilatii normale, asadar care nu creste si nu scade brusc, va preveni senzatia de foame si te va ajuta sa mananci mai putin si mai echilibrat.

4. Vin. Antioxidantii din vin ajuta la reducerea impactului negativ al alimentelor bogate in grasimi. Din acest motiv chiar este recomandat sa bei vin la o masa ce contine carne si chiar sa gatesti carnea la cuptor cu vin. Atentie, insa! Consumul de vin trebuie sa fie moderat ca efectul benefic sa nu se transforme intr-unul nociv.

5. Condimentele. Cu cat mancarea are mai putin gust, cu atat esti tentat sa mananci mai mult. Asadar, nu ezita sa-ti condimentezi mesele din plin. Atentie, insa! NU cu sare, ci cu oricare alt condiment, de la oregano, la cimbru, la piper, la boia, la rozmarin etc. Doua linguri de condimente la masa te ajuta sa scazi nivelul de trigliceride, reglandu-ti totodata si glicemia, aceste doua aspecte fiind esentiale pentru mentinerea siluetei.

Citeşte şi Eşti la dietă? Învaţă ce reguli să urmezi ca să fii sigură de rezultate