Ce să mănânci înainte de culcare, dacă vrei să SLĂBEŞTI

Vrei să slăbeşti într-un mod sănătos şi să respecţi toate regulile? Dar te întrebi tot mai des ce anume ar trebui să mănânci seară, înainte de culcare, pentru că obiceiurile alimentare să nu îţi influenţeze procesul de slăbire. Ei bine, află că nu trebuie să te duci la culcare cu stomacul gol.

RomaniaTV.net
20 nov. 2014, 11:22
Ce să mănânci înainte de culcare, dacă vrei să SLĂBEŞTI

Stii si tu clasicul scenariu: ai terminat cina in jurul orei 20.00. Iar in curand vei merge la culcare, dar creierul si stomacul tau iti spun sa faci mai intai o oprire pe la bucatarie. Incerci sa slabesti, sa ai o talie mai subtire, dar ai o nedumerire: este bine sa mergi la culcare cu putina mancare in stomac sau e mai bine sa nu ai nimic in stomac?

Nutritionistii Stephanie Clarke si Willow Jarosh spun ca nu exista un raspuns clar la aceasta intrebare, deoarece depinde de obiceiurile tale personale si de obiectivele sanatoase pe care ti le-ai propus. Dar acum tu te intrebi daca nu ar trebui sa te simti infometata noaptea daca incerci sa slabesti.

Nutritionistii demonteaza acest mit popular: faptul ca mananci tarziu in noapte nu te va face sa iei in greutate. Atat timp cat nu depasesti numarul de calorii de care ai nevoie intreaga zi, acest lucru nu va influenta cantarul. Asa ca nu trebuie sa eviti consumul de alimente doar de dragul de a topi kilogramele.

Cu toate acestea, asta nu iti da unda verde pentru a devora o intreaga tava de prajituri de ciocolata inainte de a te imbraca cu pijamalele tale. Nu vrei sa mananci prea mult inainte de culcare, deoarece indigestia, disconfortul abdominal si durerea vor face somnul imposibil. Sau daca esti prea plina si satula pana dimineata, vei fi nevoita sa sari peste micul dejun, lucru care iti poate afecta metabolismul.

Citeste continuarea pe feminis.ro.